|

34 ton boya ile 10 okul yarınlar için rengarenk

DYO tarafından 'Yarınlar için değer' projesi kapsamında 10 ildeki 10 okul boyandı. 120 usta, 34 ton boya kullanarak okulları yeni eğitim-öğretim yılına hazır hale getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/09/2016 Salı
Güncelleme: 22:52 - 26/09/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Boya sektöründe faaliyet gösteren DYO bu kez sosyal sorumluluk projesi için kolları sıvadı. 'Yarınlar için değer' projesi kapsamında; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Samsun ve Trabzon olmak üzere 10 ilde yer alan 10 okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edilen Okul Boyama Kılavuzunun uygulama örneği olarak DYO tarafından boyandı. Mesleki Yeterlilik belgesi sahibi 120 usta, 34 ton boya kullanarak bir ay gibi kısa bir sürede boyamaları tamamladı.



BAŞARIYA KATKISI YÜZDE 25


DYO öncülüğünde hazırlanan Okul Boyama Kılavuzu, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol sonrası Türkiye çapındaki tüm okullara gönderildi. Yapılan araştırmalara göre; okulların fiziki ortamının rahatlığı ve mekanların uygunluğuna göre yapılan renk seçimleri öğrencilerin okul başarısı ve verimliliğini yüzde 25 artırıyor.



25 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILDI


Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Eğitim Bilimleri Bölümleri akademisyenlerinden oluşan danışma kurulu; renk, mekan kullanımı, ısı ve ışık unsurları hakkında eğitim içerikleri hazırladı. 10 ilde 66 okulda verilen bin 25 eğitimle 2., 3. ve 4. sınıflarda öğrenim gören 25 binin üzerinde öğrenciye ulaşıldı. Eğitimlerde çocukların yaşam kalitelerini ve başarılarını artırmaları amaçlandı.



219 USTAYA BİN 300 SAAT EĞİTİM


'Ustalığa değer' projesi kapsamında da Türkiye çapındaki 10 ilde 219 boya ustasına bin 300 saat eğitim verildi. Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi ustalar, eğitimler sayesinde bir mimar gözüyle renk ve mekan kompozisyonu yapmayı deneyimledi.



Yarınlarımıza inanıyoruz


DYO Boya Fabrikaları Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Serdar Oran, Milli Eğitim Bakanlığı'nın projeye verdiği desteğin çok önemli olduğunu söyledi. 'Yarınlar için değer' çatısı altında üç proje gerçekleştirdiklerini anlatan Oran, “Biz Türkiye'nin, bu ülkenin yarınlarına inandığımız için yarınlara değer diyoruz” dedi.



Prejeyi oecd'ye taşıyacağız


Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ise DYO ile hazırladıkları kılavuzu 20 bin okula gönderdiklerini belirterek, "Bu klavuzla toplumun genelinde bir renk bilinci oluşturmaya çalışıyoruz. Ayrıca DYO ile yaptığımız bu çalışmayı OECD'ye taşıyacağız. Aynı zamanda biz bu projeyi AB'ye aday ülkeler ile de paylaşacağız" diye konuştu.



#DYO
#Boya
#Serdar Oran
8 yıl önce