|

Akdeniz’e ilk kuyu bu sene

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, mayıs ayında göreve uğurlanan Fatih sondaj gemisinin Akdeniz’de bu yıl ilk kuyusunu açmaya hazırlandığını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2018 Cuma
Güncelleme: 09:16 - 27/07/2018 Cuma
Yeni Şafak
Akdeniz’de bu yıl ilk kuyu açılacak.
Akdeniz’de bu yıl ilk kuyu açılacak.

Dönmez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayelerinde, uluslararası finans kuruluşu ICBC’nin ve Çin Ankara Büyükelçiliği’nin katkıları ile düzenlenen "Kuşak ve Yol Yatırım ve Finansal İş Birliği Zirvesi"nde değerlendirmelerde bulundu. Güçlü siyasi ve ekonomik istikrarın söz konusu büyük uluslararası projelerin gerçekleştirilmesindeki en önemli faktörlerden biri olduğuna dikkati çeken Dönmez, "Barbaros Hayreddin Paşa ve Oruç Reis sismik araştırma gemileri ile Akdeniz ve Karadeniz’de sismik arama ve sondaj faaliyetlerimize de hız verdik. Mayısta göreve uğurladığımız Fatih sondaj gemimizle de inşallah Akdeniz’de bu yıl ilk kuyumuzu açacağız" dedi.


BOTAŞ'A ICBC'DEN FİNANSMAN

Düzenlenen zirve esnasında BOTAŞ ile Çin Endüstri ve Ticaret Bankası (ICBC) arasında yeraltı doğalgaz depolama tesisi projesine finansman sağlanması için mutabakat zaptına imza atıldı. Yine zirvede, ICBC Türkiye ve IC İçtaş İnşaat - Astaldi konsorsiyumu (ICA) arasında Yavuz Sultan Selim köprüsünün refinansmanı için yetkilendirme mektubu imzalandı.

#Akdeniz
#Enerji
#Fatih Dönmez
6 yıl önce