|

Anadolu Isuzu elektriğe hazır

Anadolu Isuzu, yüzde 100 Türk tasarımcı ve mühendisler tarafından geliştirilecek 24 metre uzunluğa ve 300 yolcu kapasitesine sahip elektrikli otobüsle dünyada toplu taşıma araçlarında önemli bir aşamaya imza atmaya hazırlanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:26 - 4/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Anadolu Isuzu elektriğe hazır
​Anadolu Isuzu elektriğe hazır

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, elektrikli toplu taşıma aracı geliştirmeye başladıklarını söyledi. Bu uzunlukta bir elektrikli aracın henüz dünya yollarında bulunmadığını vurgulayan Arıkan, “Araçlarımız şarj edilebilen akülerle yüzde 100 elektrikli olarak hizmet verecek. Üst taraftaki solar paneller de güneş enerjisiyle aracın klima ve elektrik akımına ihtiyaç duyan donanımlarına güç üretecek” dedi.

100 TÜRK GELİŞTİRDİ

Söz konusu projenin Anadolu Isuzu Ar-Ge merkezinde yüzde 100 Türk tasarımcı ve mühendisler tarafından henüz geliştirme aşamasında olduğunu anlatan Arıkan, “Ar-Ge çalışmalarını bitirsek de istenilen özellikler doğrultusunda geliştirme yapabiliyoruz. Kesin sipariş almamakla birlikte birçok belediye ile irtibat halindeyiz ve inanıyoruz ki yakın dönemde üretimine başlamak için gerekli alt yapıyı oluşturacağız” yorumunu yaptı.

#Anadolu Isuzu
#Anadolu
#Tuğrul Arıkan
7 yıl önce