Bakan Işıkhan'dan bayram öncesi müjde: İşsizlik ve kısa çalışma ödemeleri öne çekiliyor
10:42, 21/05/2026, PerşembeG: Güncelleme: 10:59, 21/05/2026, Perşembe
Yeni Şafak

İşsizlik ve kısa çalışma ödeneğinde erken ödeme kararı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, haziran ayına ilişkin İşsizlik Ödeneği ve Kısa Çalışma Ödeneği ödemelerinin öne çekilerek, Kurban Bayramı arifesinde, 26 Mayıs'ta hesaplara yatırılacağını bildirdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İşsizlik Ödeneği ve Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili gelişmeyi duyurdu.
Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"5 Haziran’da ödemelerini gerçekleştireceğimiz İşsizlik Ödeneği ve Kısa Çalışma Ödeneği’ni öne alarak Kurban Bayramı arifesinde 26 Mayıs tarihinde hesaplara yatıracağız.
Yarım Çalışma Ödeneği, Ücret Garanti Fonu ve İş Kaybı Tazminatı ödemelerini de aynı tarihte gerçekleştireceğiz.
Sistemde hesap bilgileri bulunan vatandaşlarımızın ödemelerini bankalar üzerinden, hesap bilgisi bulunmayan vatandaşlarımızın ödemelerini ise PTT aracılığıyla yapacağız"

Ekonomi
Bayramda yaklaşık 3,3 milyon kurbanlık kesilmesi bekleniyor

Ekonomi
İŞKUR Gençlik Programı'ndan 220 bin genç faydalandı: 10 milyar TL harçlık ödendi

Ekonomi
Demir yollarında 9 milyon engelli yolcu ücretsiz seyahat etti
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.