|

Erdoğan'ın işaretiyle 3 günde yüzde 121 arttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerli cep telefonu kullanımını işaret etmesinin ardından vatandaş yerli cep telefonuna yöneldi. Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Erturan, paltformalarında yerli cep telefonu aramalarının son 3 günde yüzde 121 oranında arttığını söyledi.

Yeni Şafak
12:12 - 18/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 12:24 - 18/08/2018 Cumartesi
AA
Yerli cep telefonlarına ilgi 3 günde yüzde 121 arttı
Yerli cep telefonlarına ilgi 3 günde yüzde 121 arttı

Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Mutlu Erturan, yerli cep telefonu satışlarına ilişkin soruları cevapladı.

Hepsiburada olarak 30’un üzerindeki kategoride yaklaşık 14 milyon ürün çeşidini müşterileriyle buluşturduklarını aktaran Erturan, son dönemde yerli işletmelerin Hepsiburada platformu içindeki aktivitesini artırdığını kaydetti.

Düzenli artış yaşanıyor

Erturan, "Modadan hızlı tüketime, mobilyadan elektroniğe uzanan kategori çeşitliliğimiz sayesinde platformumuzdaki yerel ürün miktarımızın Türkiye’deki perakendeye kıyasla ortalamanın üzerindeki seviyelerde olduğunu söyleyebiliriz. Buna paralel olarak platformumuzda sanal mağaza açan yerel işletmelerin ağırlığının, ithalat yapan tedarikçilere göre daha fazla olduğunu ve yerel işletmelerin sunduğu ürünlerin ağırlığının düzenli olarak artış gösterdiğini gözlemliyoruz." bilgilerini verdi.

Yerli telefonlar rekabetçi fiyatlar sunuyor

E-ticaretin Türk lirası bazında ticaret hacmini artırıcı etkisine dikkati çeken Erturan
, "Yerli ve milli ürünlerimizin pazar payının artmasına yönelik özel çalışmalar da yapıyoruz. Bu çalışmalar sayesinde Türk üreticilerinin ve girişimcilerin işlerini e-ticarete taşımaları ve büyümeleri gerçekleşiyor, yerel ekonomiler daha hızlı güçleniyor ve pazar özellikle Türk lirası bazında büyüyor. Hepsiburada olarak düşük marj uygulayarak, sene içinde yerli cep telefonlarında piyasaya göre rekabetçi fiyatlar sunuyor ve müşterilerimizi milli ürün kullanmaya teşvik ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yüzde 121 artış var

Erturan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmasında, yerli cep telefonu kullanımını işaret etmesine ilişkin şunları söyledi:

"Henüz satışlardaki etki ve yönelim ile ilgili net bir bilgi vermek için çok erken.
Ancak platformumuzda yerli cep telefonu aramalarında son 3 günde yüzde 121 artış olduğunu gözlemledik.
Bu gelişmenin ilerleyen günlerde satışlardaki etkisini göreceğiz. Hükümetimizin yerli üretim ve tüketim ile ilgili çağrıları doğrultusunda, biz de pazarın önemli oyuncularından biri olarak gerekli aksiyonları almaya odaklanıyoruz.
#Mutlu Erturan
#Yerli cep telefonu
#Erdoğan
6 yıl önce
default-profile-img