|

Hükümetten ilk yorum: Tüm gücümüzle destekliyoruz

Merkez Bankası'nın sadeleşme adımına yönelik hükümetten ilk açıklama geldi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci adımın olumlu olduğunu ve devletin tüm gücü ile Merkez Bankası'nı desteklediğini söyledi.

Yeni Şafak
13:44 - 28/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:46 - 28/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikası operasyonel çerçevesine ilişkin sadeleşme sürecini tamamladığını açıklamasına yönelik hükümetten ilk açıklama Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den geldi.

''TÜM GÜCÜMÜZLE DESTEKLİYORUZ''

Bakan Zeybekci Merkez Bankası'nın sadeleşme adımına yönelik, ''Bunların hepsi olumlu adımlar, sonuçlarını da göreceğiz. Diğer taraftan spekülatif amaçlı yani manipüle edilerek spekülatörlere imkan hazırlayan bu ortamın, 24 Haziran seçimlerinin netleşmeye, ışığının görünmeye başlamasıyla ortadan kalkacağını hep beraber göreceğiz. Olumlu adımlar. Merkez Bankamızı bütün gücümüzle destekliyoruz." diye konuştu.


TCMB yaptığı duyuruda bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının Merkez Bankası politika faizi olacağını belirterek
,
"Bu oran, mevcut fonlama faizine (yüzde 16,50) eşitlenecektir. Merkez Bankası gecelik vadede borçlanma ve borç verme oranları bir hafta vadeli repo ihale faiz oranına kıyasla eksi/artı 150 baz puanlık bir marj ile belirlenecektir. Yeni operasyonel çerçevenin uygulanmasına 1 Haziran 2018'de başlanacaktır. Teknik ayrıntılar ayrıca duyurulacaktır."
ifadelerini kullandı.
#​Merkez Bankası
#Nihat Zeybekçi
#PPK
#TCMB
6 yıl önce