İŞKUR Mobil uygulaması 9,2 milyon kişi tarafından indirildi
11:34, 28/08/2026, Cuma
DHA

Son 1 yılda; 250 milyon nitelikli iş araması, 1,5 milyon iş başvurusu yapıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR Mobil uygulamasının 9,2 milyon kişi tarafından indirildiğini açıkladı.
Bakan Işıkhan, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İŞKUR Mobil uygulamamız ile hizmetlerimizi 9,2 milyon vatandaşımızın cebine taşıdık. Son 1 yılda; 250 milyon nitelikli iş araması, 1,5 milyon iş başvurusu yapıldı. İOS ve Android platformlarında sunulan mobil uygulamamız ile İŞKUR’un tüm hizmetlerine daha hızlı ve kolay erişebilirsiniz" dedi.
Paylaşımda, lokasyon bazlı altyapı özellikleri sayesinde iş arayanların kendilerine en yakın iş ilanlarını görüntüleyebildiği, işverenlerin ise milyonlarca özgeçmiş arasından ihtiyaçlarına uygun adaylara daha hızlı ulaşabildiği belirtildi. Uygulama üzerinden sunulan hizmetler arasında; iş başvuruları, işsizlik ödeneği, yarım çalışma ödeneği, işbaşı eğitim programları, İşgücü Uyum Programı, İŞKUR Gençlik Programı, Toplum Yararına Programlar, Danışman Bilgi Sistemi, bölgesel kariyer fuarları ve danışmanlık hizmetleri yer alıyor.

Gündem
Okullara güvenlik görevlisi uygulamasında ilk adım: Bahçelievler’de 82 okula güvenlik personeli alınacak

Özgün
Kamu personel alımı ilanları: KPSS’li ve KPSS şartsız memur, işçi ve sözleşmeli personel alımları

Gündem
MEB’den firmalara dolandırıcılık uyarısı: Bakanlık adıyla para istiyorlar

Özgün
30 bin bahçe görevlisi MEB işe alımı ne zaman, okula güvenlik görevisi başvurusu İŞKUR üzerinden mi yapılacak?
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.