|

Maliye Bakanı Albayrak: Marketlerle konuşacağız

Antalya'da iş dünyası temsilcilerine hitap eden Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, marketlere fiyat eleştirisinde bulundu. Pazar ve market fiyatlarını yakından takip ettiklerini dile getiren Bakan Albayrak, ''Bakıyoruz marketlerde istediğimiz fiyatlar yok, marketlerle konuşacağız. Pazar ve market arasında ciddi fiyat varsa; demek marketlerimiz beklenen katkıyı yapmıyor.'' dedi.

Yeni Şafak
13:17 - 17/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 15:33 - 17/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Antalya'da konuştu.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Antalya'da konuştu.
Hazine ve Maliye Bakanı
Berat Albayrak
, Antalya'da iş dünyası temsilcileriyle 'Adım Adım Ekonomi Antalya' toplantısında konuştu.
Konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"2013 yılında beri verdiğimiz mücadeleye baktığımızda ekonomik olarak hiçbir ülke bunun altında kalkamazdı. 5 senede yaşadıklarımızı bir biz biliriz bir de vatandaşımız bilir. Tüm bu olanlara rağmen demokrasi ve ekonomimizi dimdik ayakta tuttuk."

Yoğun bir süreci başlatıyoruz

Şimdi bir kez daha yeni bir ekonomik sıçrama için çok yoğun bir süreci başlatıyoruz. Elimizde 2 hassas top olduğunu bilerek bunları kırmadan hassas bir şekilde yürüteceğiz.

Biri maliye ve para politikalarında hassas yönetim. Küresel sistemde oluşturduğumuz güven. Diğer elimizde sanayici esnaf iş dünyasının hassasiyetlerini göz ardı etmeden bu dengeyi yöneteceğiz.

ÖTV ve KDV indirimlerini devam ettiriyoruz

Önümüzdeki dönemde mal disiplini kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Bu değişim ve dönüşüm süreci yeni başladı. Başlattığımız ÖTV ve KDV indirimlerini devam ettiriyoruz. Gerekli adımları atmaya devam edeceğiz. Hal yasasıyla ilgili kaygıları not ettik. Nasıl bir düzenleme yapılabileceğin takip edeceğiz. Özellikle küçük baş hayvancılığın yaygınlaştırılması kapsamında çok önemli bir çalışma başlattık. Fiyatlarda halen maliyet noktasında gidilebilecek bir alanımız mevcut.

Bu gönderiyi Instagram'da gör
📌 #perşembe #BeratAlbayrak #ÖTV #KDV #indirim


Yeni Şafak Ekonomi (@yenisafakekonomi)'in paylaştığı bir gönderi ()



Marketlerle konuşacağız

Pazar ve market fiyatlarını takip ediyoruz. Bakıyoruz marketlerde istediğimiz fiyatlar yok, marketlerle konuşacağız. Pazar ve market arasında ciddi fiyat varsa; demek marketlerimiz beklenen katkıyı yapmıyor.

Japon Yeni cinsinden samuray bono ihracı

Borçlanmada hem ihtimal çeşitliliğini sağlayacağız hem de borçlanma maliyetlerini aşağıya çekeceğiz.
Enstrüman çeşitliliğini arttırma noktasında çok yakında Japon Yeni cinsinden samuray bono ihracı ile alakalı görüşmelere başladık.
YEP'te önümüzdeki bir kaç yıl potansiyel büyümemizin biraz altında büyüme beklenti ortaya koyduk. Önceliğimiz ekonomideki kırılganlıkları bertaraf etmek.

Avrupa birinci önceliğimiz olmaya devam edecek. Karşılıklı kazan kazan ilişkisini daha ileriye taşıyacağız."


#Hazine ve Maliye Bakanı
#Berat Albayrak
#Antalya
5 yıl önce
default-profile-img