|

Merkez Bankası'ndan swap açıklaması: Başlıyor

Merkez Bankası ağustos ayında döviz karşılığı Türk Lirası Swap piyasasının açılacağını duyurmasının ardından bugün ise işlemlerin ne zaman yapılamaya başlanacağını açıkladı. TCMB'den yapılan duyuruda döviz karşılığı Türk lirası swap piyasasında Merkez Bankası taraflı işlemlere 1 Kasım'dan itibaren başlanacağı belirtildi.

Yeni Şafak
17:23 - 31/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 08:56 - 1/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Döviz karşılığı Türk lirası swap piyasası işleme açılıyor.
Döviz karşılığı Türk lirası swap piyasası işleme açılıyor.

Merkez Bankası'ndan döviz karşılığı Türk lirası swap piyasasında Merkez Bankası taraflı işlemlere ne zaman başlanacağına ilişkin açıklama geldi.

Bankadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

31 Ağustos'ta Merkez Bankası bünyesinde döviz karşılığı Türk lirası swap piyasasının açılmasına karar verildiği, işlemlerin Döviz ve Efektif Piyasalarında işlem yapmaya yetkili bankalarla limitleri dahilinde kotasyon yöntemiyle gerçekleştirileceği kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Başlıyor

  • Söz konusu piyasada Merkez Bankası taraflı işlemlere 1 Kasım 2018 tarihinden itibaren başlanacak olup, bankaların limitleri Döviz ve Efektif Piyasaları işlem limitlerinin yüzde 10’u ile sınırlı olacaktır.

İşlemlere ilişkin ayrıntılar veri dağıtım sistemleri aracılığı ile günlük olarak ilan edilecektir.


Para swapı işlemleri nedir?

Tarafların önceden anlaştıkları oran ve koşullarda belirli miktardaki para birimlerini değiştirmek suretiyle gerçekleştirdikleri işlemlerdir.

#Merkez Bankası
#Türk lirası
#Swap
#Dolar
#Döviz
5 yıl önce