|

Müjde paketi görüşülüyor

Karnesi iyi olan mükelleflerin, gelir veya kurumlar vergisine yüzde 5 indirim getiren kanun teklifi görüşülmeye başlandı. İş yerini kapatan esnaf için de Esnaf Ahilik Sandığı kurulacak. Sandık ile esnafa zor gününde aylık 711 lira ile bin 422 lira arasında nakit ödenecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:42 - 15/02/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısına katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal'a Türk bayrağı işlemeli bir tablo hediye edildi.
AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısına katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal'a Türk bayrağı işlemeli bir tablo hediye edildi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergisini düzenli ödeyen mükellefleri, inşaat sektörünü ve esnafı ilgilendiren düzenlemenin hazır olduğunu belirterek, “Vergisini düzenli ödeyen mükelleflerimizin, hesaplanacak gelir veya kurumlar vergisine yüzde 5 indirim getiren kanun teklifinin görüşmelerine başlıyoruz” dedi. Ağbal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dün görüşülen “Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ne ilişkin, soruları cevapladı. Söz konusu kanun teklifinin, toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren düzenlemeleri içerdiğine dikkat çeken Ağbal, getirilen yeni uygulamaların, ekonominin canlanmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi.



YABANCIYA KDV YOK


Bu uygulamalardan birinin, Türkiye'den konut veya iş yeri alan yabancılar için getirilen KDV istisnası olduğunu anlatan Ağbal, yabancı kişi veya şirketin, Türkiye'deki bir inşaat firmasından konut veya iş yeri alması durumunda KDV ödemeyeceğini belirtti. Ağbal, bu sayede hem ülkeye döviz girdisi sağlanacağını hem de inşaat sektörünün teşvik edileceğini dile getirdi. Ağbal, “Tapu harcı oranları ile inşaat sektöründe kullanılan bazı kağıtlar bakımından damga vergisi oranlarının farklılaştırılmasına da imkan sağlıyoruz” dedi.



% 5 VERGİ İNDİRİMİ


Ağbal, teklifle kamuoyunun uzun süredir beklediği uyumlu mükellefe vergi indirimi konusunun da Meclisin gündemine geldiğini bildirdi. Ağbal, söz konusu teklif ile yıllık gelir veya kurumlar vergisi beyannameleri üzerinden hesaplanan verginin yüzde 5'lik kısmının, ödenmesi gereken gelir veya kurumlar vergisinden mahsup edilebilmesini öngördüklerini belirtti.



ESNAFA TAM DESTEK


Ağbal, iş yerini kapatan esnafın oluşacak gelir kayıplarını telafi etmek üzere Esnaf Ahilik Sandığı'nın kurulacağını belirtti. Sandığa ödenecek bu tutarın en az, asgari ücretin yüzde 3'ü olacağı bilgisini veren Ağbal, sandık ile esnafa zor gününde aylık 711 lira ile bin 422 lira arasında ödeme yapılacağını kaydetti.


#Esnaf Ahilik Sandığı
#Maliye Bakanı
#Naci Ağbal
7 yıl önce