|

Otopark sıkıntısına teknolojik çözüm

İstanbul'da araç yoğunluğunun fazla olduğu noktalarda otopark sıkıntısına çözüm üreten İSPARK, teknolojik otoparklar sayesinde araç kapasitesini de iki katına çıkarmayı başardı.

Yeni Şafak
16:12 - 18/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 16:17 - 18/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
İki araçlık alana sekiz, dört araçlık alana ise 24 araç teknolojik otopark sistemi sayesinde park ediliyor.
İki araçlık alana sekiz, dört araçlık alana ise 24 araç teknolojik otopark sistemi sayesinde park ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK, günlük araç girişleri ve parklanma verilerini inceleyerek otoparkların yetersiz olduğu yerleri tespit ediyor. Araç yoğunluğu fazla olan kapasitesi düşük otoparklarda araçların park edeceği mevcut alanlar sistem sayesinde genişletiliyor. İki araçlık alana sekiz, dört araçlık alana ise 24 araç teknolojik otopark sistemi sayesinde park ediliyor.



Mekanik ve Yarı Otomatik Otopark Sistemleri ile Dönme Dolap Park projeleri, kentin birçok noktasında hayata geçti. Eminönü açık otoparkı, Cihangir katlı otoparkı, Eski Salı Pazarı otoparkı, Kadıköy İSKİ otoparkı, Kadıköy Faik Bey yol üstü otoparkı, Bezmialem açık otoparkı, Eminönü Mercan açık otoparkı, Maslak açık otoparkı, Darüşşafaka katlı otoparkı, Haznedar katlı otoparkı, Merter katlı otoparkı, Eminönü açık otoparkı, Hacıosman katlı otoparkı, Kartal açık otoparkı ve Cihangir katlı otoparkında projenin hayata geçtiği noktalar olarak dikkat çekiyor.



2 dakikada park


Otoparklara kurulan sitemler sayesinde kapasite artırılarak bin 200 aracın daha parklandırılması sağlandı.



Teknolojik sistemlerle sürücüler, ortalama 2 dakikada aracını park ederken zaman kaybından ve trafik stresinden kurtuluyor.



Kapasite artacak


Kent genelinde trafiğin yoğun olduğu yerlerde ve dar alanlarda yeni sistemler devreye alınacak. İSPARK sürücülerin yoğun olarak kullandığı merkezlerde teknolojik otopark sistemlerini yaygınlaştıracak. Bin araçlık alana 2bin 500 aracın park edilebilmesi amacıyla otomatik yarı otomatik ve dönme dolap park sistemleri hayata geçirilecek.



#İSPARK
#İBB
#Teknolojik
#Akıllı
#Otopark
8 yıl önce