|

Fırsatçıya en ağır ceza kesilecek

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sosyal medyada bir sebze halinde kabakların çöp kamyonuna atılma görüntüsüne ilişkin, eylemi yapan firmanın tespit edildiğini ve hakkında idari süreç başlatıldığını söyledi. Muş, “Sebze ve meyvede piyasayı bozucu faaliyetlere kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Fırsatçılara en ağır cezaların verileceğinden hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın” dedi.

Haber Merkezi
01:01 - 29/08/2021 Pazar
Güncelleme: 01:06 - 29/08/2021 Pazar
Yeni Şafak
Ticaret Bakanı Mehmet Muş
Ticaret Bakanı Mehmet Muş

İstanbul’daki bir sebze halinde kasalar dolusu kabak çöp kamyonuna atılırken görüntülendi. Bir firma elamanlarının kasalarca kabağı çöp kamyonuna attığını gösteren görüntüler büyük tepkiye neden oldu. Olaya tepkisini dile getiren vatandaşlar, “Bunlar sebze meyve fiyatlarını yükselten açgözlü çetenin ihanet görüntüsüdür”, “Bu çete bulunup hesabı sorulsun” yorumları yaptı. Marketlerde kilosu ortalama 7 liradan satılan kabağın hangi sebeple çöpe atıldığı bilinmiyor.


PARA CEZASI KESİLDİ

Tepkiler üzerine bir açıklama yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, görüntülerin bakanlıkça ihbar kabul edilerek inceleme başlatıldığını ve söz konusu firma hakkında idari süreç başlatıldığını kaydetti. Muş, “Sebze ve meyvede piyasayı bozucu faaliyetlere kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Fırsatçılara en ağır cezaların verileceğinden hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın” dedi. Öte yandan görüntülerdeki kişinin yabancı uyruklu K.J. olduğu tespit edildi. İş yerinde yapılan kontrollerde K.J'nin sigortasız çalıştırıldığı belirlendi. Ekipler, K.J. ve iş yeri sahibi F.K.'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından K.J. sınır dışı edilmek üzerine geri gönderme merkezine teslim edildi, iş yeri sahibi F.K.'ye ise yabancı uyruklu, sigortasız işçi çalıştırdığı gerekçesiyle para cezası kesildi.


#Ticaret Bakanı
#Mehmet Muş
#Sebze Hali
3 yıl önce