|

Ukrayna’dan 118.4 milyon $'a 3G startı

Ukrayna, Turkcell’in iştiraki Life ile görüntülü konuşma teknolojisine kavuştu. Frekans ihalesini Norveçli Telenor, Rus Alfa ortaklı Kyiv Star ve Rus MTS’yi 118.4 milyon dolar teklifle geride bırakarak kazanan Life, 3G kullanımını ülkede resmen başlattı. Ukrayna Devlet Başkanlığı Temsilcisi Shymkiv, bu teknoloji ile Ukrayna’da rüşvet problemini ortadan kaldırabileceklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/06/2015 Pazar
Güncelleme: 22:03 - 6/06/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Ukrayna'da 14 milyon aboneye sahip Turkcell'in iştiraki Life, ülkede 3G teknolojisini başlattı. Bu yıl 23 Şubat'ta gerçekleşen frekans ihalesinde Norveçli Telenor, Rus Alfa ortaklı Kyiv Star ve Rus MTS şirketini 118.4 milyon dolarlık en yüksek teklifle geride bırakan Life, önceki gün 3G teknolojisini, Ukrayna'da devlet yetkililerinin de katılımıyla resmen başlattı. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 3G'nin başlatılmasına ilişkin düzenlenen tören, Ukrayna devlet yetkilileri, Turkcell ve Life şirket temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan Turkell Yönettim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Ukrayna'ya lisans yatırımından kısa bir süre sonra 3G'yi getirdiklerini belirtti.



10 MİLYAR $ HEDEFİ


İki ülke arasındaki ilişkinin 2011'de yeni bir boyut kazandığını söyleyen Akça, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kiev ziyareti ile Türkiye ve Ukrayna arasında ticaret hacminin 6 milyar dolardan 10 milyar dolara çıkartılmasının hedeflendiğini kaydetti. Akça, 3G yatırımları ile de iki ülke arasındaki ilişkilere katkı yapmaktan dolayı gururlu olduklarını söyledi.



1.5 MİLYAR $YATIRIM


Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ise çok çalıştıklarını ve 3G plus teknolojisini Ukrayna'da başlattıklarını açıkladı. Ülkede 10 yıl önce 2 mbps olan geniş bant hızını, geçen yıl dünya rekoru kırarak 65 mbps'ye çıkardıklarını ifade eden Terzioğlu, “Teknolojimiz sayesinde, Türkiye'de olduğu gibi bölgede de müşterilerimizin yaşayış, öğrenme ve eğlenme biçimlerini değiştirmeye ve işlerini daha verimli hale getirmelerini sağlamaya talibiz” dedi. Terzioğlu, Ukrayna'ya toplam 1.5 milyar dolar yatırım yaptıklarını ve 2 bin kişinin çalıştığının altını çizdi.



3G'DE İLK OPERATÖR


Ukrayna bilişim ve telekomünikasyon sektörünün düzenleyici kurumu NCCIR'ın Başkanı Alexander Zhyvotovsky, Life'ın Ukrayna'ya 3G teknolojisini getirdiğini aktardı.



Ukrayna rüşveti 3G ile bitirecek


Ukrayna Devlet Başkanlığı Temsilcisi Dmytro Shymkiv, 3G teknolojisinin önemine işaret ederek, şunları söyledi: “Ukrayna'da rüşvet gibi bir problem var. İşleri elektronik ortama taşırsak, bu problemi ortadan kaldırabiliriz. Bu elektronik servisleri kullanmak için elimizden geleni yapıyoruz.Vatandaşlarımızın e-devlet ve mobil ödeme gibi hizmetlere kolay ulaşmaları için bu teknoloji çok önemli. Life'a çok müteşekkirim, lider pozisyondasınız. Umarım tüm Ukrayna'yı kısa sürede kapsarsınız.”


#Turkell
#Kyiv Star
#Dmytro Shymkiv
#Ahmet Akça
9 yıl önce