|

Eskişehir, Malatya, Denizli iftar vakti -17 Mayıs

Eskişehir, Malatya, Denizli iftar vaktini ve saatini sizler için hazırladık. İşte Diyanet tarafından hazırlanan imsakiye ve Eskişehir, Malatya, Denizli iftar vakti.

Yeni Şafak
10:11 - 20/05/2018 Pazar
Güncelleme: 11:46 - 20/05/2018 Pazar
Diğer
2018 Eskişehir, Denizli ve Malatya iftar vakti Yeni Şafak'ta.
2018 Eskişehir, Denizli ve Malatya iftar vakti Yeni Şafak'ta.

Diyanet tarafından Eskişehir, Malatya, Denizli 2018 imsakiyesi yayımlandı. Bugün vatandaşlar Eskişehir, Malatya, Denizli iftar saatini araştırıyor. Sizler de Diyanet tarafından hazırlanan 2018 imsakiyesine ulaşmak ve Eskişehir, Malatya, Denizli iftar saatini öğrenmek istiyorsunuz haberimizi inceleyebilirsiniz.

Eskişehir, Malatya, Denizli’de iftar saat kaçta açılacak?

Eskişehir, Malatya, Denizli iftar saatleri tabloda. Aşağıdaki tablo üzerinden aylık imsakiyeye ulaşabilirsiniz.

2018 Eskişehir imsakiyesi

2018 Malatya imsakiyesi

Denizli 2018 imsakiye

Üç ayların dindeki yeri ve bu aylarda oruç tutmanın hükmü nedir?

Halk arasında üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları mübarek aylardır. Nitekim Hz. Peygamber, Recep ayı girdiğinde “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” diye dua etmiştir (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 259). Ramazan ayında oruç tutmak farzdır (Bakara, 2/184-185). Recep ve Şaban aylarında ise; Hz. Peygamberin (s.a.s.) diğer aylara oranla daha fazla nafile oruç tuttuğu, ancak Ramazan’ın dışında hiçbir ayın tamamını oruçlu geçirmediği hadis kaynaklarında yer almaktadır (Buhârî, Savm, 52-53; Müslim, Sıyâm, 173-79). Bu itibarla, Recep ve Şaban aylarının aralıksız olarak oruçlu geçirilmesinin dinî bir dayanağı yoktur. Kişi, sağlığı müsait olup güç yetirdiği takdirde bu aylarda dilediği kadar nafile oruç tutabilir.


#Denizli iftar vakti
#Malatya iftar vakti
#Eskişehir iftar vakti
6 yıl önce