|

Ev Tekstili Sektörü 2019 Yılından Umutlu

Dünyada markalaşarak istikrarlı bir büyüme hedefinde olan Cottonbox, yatırımlarını ve mağazalaşma çalışmalarını da bu doğrultuda yürütüyor. Şu anda üretiminin yüzde 35’ini ihraç eden marka, bunu yüzde 50’ye taşımayı ve 850’yi aşkın yurtiçi mağazasını 1.000’in üzerine çıkarmayı hedefliyor.

iLAN
13:15 - 14/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:18 - 14/11/2018 Çarşamba
Diğer
Cottonbox
Cottonbox

Kaliteli üretim çizgisiyle iç ve dış pazarda istikrarlı bir büyüme gerçekleştiren Cottonbox, ev tekstili sektörünün önde gelen markalarından biri… Balkanlar’dan Avrupa’ya, Kafkaslar’dan Ortadoğu’ya geniş bir ihracat hacmine sahip olan marka, üretiminin yüzde 35’ini ihraç ediyor. Bayilik sistemi ile çalışan Cottonbox, yurtiçinde 850’yi aşkın ve yurtdışında 33 ülkede yaklaşık 450 satış noktasında yer alıyor. İran, Türkmenistan, Tunus, Gürcistan, Ukrayna ve Rusya gibi ülkeler başta olmak üzeri 12 adet Cottonbox tabelalı mağazası bulunuyor. Dünyada markalaşarak istikrarlı bir büyüme hedefinde olan Cottonbox, yatırımlarını ve mağazalaşma çalışmalarını bu doğrultuda yürütüyor. Global pazarda marka değeri, prestij, bilinirlik ve güvenilirlik olarak önemli aşamalar kaydeden marka, Hırvatistan, Sırbistan, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Karadağ, Polonya, Almanya, Hollanda, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan, İran, İsrail, Lübnan, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Umman, BAE, Fas, Cezayir, Tunus ve Libya ile aktif ticaret gerçekleştiriyor.

Tekstil sektörü piyasalardaki dalgalanmalardan nasıl etkilendi?

Denizli, ev tekstili sektöründe önde gelen şehirlerden biri… İstihdamın % 81’inin tekstil sektörünün oluşturduğu Denizli’de genel ihracatın %74’ünü yine tekstil sektörü karşılıyor. Pazarda elde edilen başarı ve know how ile özellikle pamuklu ev tekstilinde dünya pazarında önemli bir yere sahip. Cottonbox Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut ‘ Cottonbox olarak ilk 8-9 aylık süreçte olumlu bir yıl geçirdik diyebiliriz. Yıl bitmeden 2. rptleri aldık. Çok büyük hedefler koymadan, yılın sıkıntılara gebe olacağını tahmin ederek muhafazakar bir büyüme hedefiyle seneyi kapatıyoruz. Bugünün dünyasında kur artışlarının etkilemeyeceği sektör yoktur sanırım. Yaşanan dalgalanmalar muhakkak ki herkesi bir şekilde etkiledi ve etkilemeye devam ediyor. Bizim hammaddemiz ‘pamuk ve iplik’ fiyatlar dünya ölçekli ve döviz kuru üzerinden belirlendiği için, dövizdeki artış oranında maliyetlerimiz de arttı. Şu ana kadar bunun yarısını piyasaya yansıtabildik. Mümkün olduğunca nihai tüketicinin pazardan ayağını kesmeyecek şekilde sürece yaymaya çalıştık. Ürünlerimiz gıda gibi zorunlu ihtiyaç maddesi olmadığı için, talebin hızlı artış sonucu kesilmesinin önüne geçmek için fedakarlık yapıyoruz’ diyor.

Nuri Turgut ‘’2019’da her hal ve şartta yurt dışında markamızın yayılması ana hedefimiz ’’

Dünyada markalaşarak istikrarlı bir büyüme hedefinde olan Cottonbox, yatırımlarını ve mağazalaşma çalışmalarını da bu doğrultuda yürütüyor. Şu anda üretiminin yüzde 35’ini ihraç eden marka, bunu yüzde 50’ye taşımayı ve 850’yi aşkın yurtiçi mağazasını 1.000’in üzerine çıkarmayı planlıyor. Cottonbox Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut ‘ yaşanan konjonktür sebebiyle 2019 yılı hedeflerimizi önceden belirlemek biraz zor olsa da, her hal ve şartta yurt dışında markamızın yayılması ana hedefimiz. Yıllık bir milyon adetin üzerinde üretim yapıyoruz, bunun yarıdan fazlası nevresim takımı. Ürünlerimiz, Balkanlar’dan Avrupa’ya, Kafkaslar’dan Ortadoğu’ya kadar geniş bir coğrafyada talep görüyor. Bulunduğumuz coğrafya itibariyle lojistik olarak avantajlı bir pazar konumundayız, yeni iş birlikleri ile her yere hızlı bir ticaret geliştirmek mümkün, biz de marka olarak yurt içinde ve yurt dışında yeni yatırımcılarımız ile iş birlikleri geliştirme hedefindeyiz. Bu sene hedef mağaza açma-müşteriye açtırma bölgemiz ‘Balkanlar’… Balkanlar nüfus yoğunluğu olarak küçük ülkelerden oluşuyor ama Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya göre daha istikrarlı olduklarını söyleyebiliriz. 2019’daki bir diğer hedef pazarlarımız Fas... Anlaşmalarımızı yaptık, Cottonbox tabelalı mağazamızı yeni yılın ilk aylarında açmış olacağız. Avrupa, İskandinav ülkeleri ve Orta Afrika’da hedef pazarlarımız arasında. Ana hedefimiz imajımızın daha yukarı çıkması, kalite ve güven temelinde ülkemizi en iyi şekilde dünya pazarında temsil edebilmek’ diyor.

Cottonbox, 2018 yılını bir önceki yıla oranla yüzde 15 artışla 60.000 milyon TL ciro ile kapatırken, 2019 yılında yüzde 10 büyüme hedefinde.

Bebek tekstilinde 1 numara

Cottonbox, bebek ve genç grubunda yıllık üç yüz bin adet üretimiyle sektörün en çok tercih edilen nevresim takımı markası olarak, rakiplerinden ayrılıyor. Çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine uygun, renkli ve desenli nevresim gruplarıyla da en zengin bebek koleksiyonuna sahip marka olarak öne çıkıyor. Tüm ürün gruplarında kalite ve sağlık vurgusu yapan Cottonbox, özellikle çocuk gruplarında yüzde yüz pamuk içeriği kullanıyor. Çocuklar için özel tasarlanan renkli ve desenli figürler, sağlığa zararlı hiçbir katkı maddesi içermiyor. Marka çocukların fiziksel gelişimi kadar, ruhsal gelişimlerini de önemsiyor ve eğlenceli desenleriyle duygusal gelişimine katkı sağlıyor. Hassas üretim anlayışıyla ebeveynlerinin güvenini kazanan Cotttonbox, en çok tercih edilen bebek nevresim grubu unvanını taşıyor.

Piyasa şartlarına uyum sağlayan marka

Yurt genelinde ulusal ve uluslararası tüm markaların desteklediği “Enflasyonla Topyekün Mücadele” programına destek olan Cottonbox, tüm ürün gruplarında fiyat indirimine gitti. Her yaştan kullanıcıya hizmet veren marka, pamuklu ev tekstili segmentinde, nevresim takımları, yatak örtüleri, pike grupları, çeyiz setleri, havlu ve bornoz gruplarında yüzde 10 oranında indirim uyguluyor. İnternet alışverişlerinde de geçerli olan kampanyaya, online satış sitesi üzerinden kolaylıkla erişim imkanı sağlıyor.

Kusursuz dokunuşta 40 yılı aşkın tecrübe…

Tasarımdan üretime kadar tüm aşamalarda ‘sağlık ve kalite’ stratejisi üzerinde ilerleyen Cottonbox, saf yumuşaklığı ve kusursuz dokunuşu kullanıcısına hissettirmek için ürün gruplarında sadece pamuk ipliği kullanıyor. Özgün desen ve renk içerikleri ile yılda 2 kez koleksiyon hazırlayan Cottonbox’ın ürün grupları özel baskı tekniği sayesinde insan sağlığına zararlı olabilecek hiçbir maddeyi içermiyor. Temel ilkesi; ürünlerinin şıklığından ve kalitesinden ödün vermeden modern tasarımlarla hayata geçirmek olan marka 40 yılı aşkın tecrübesiyle bir dünya markası olma hedefine emin adımlarla ilerliyor.

cottonbox.com.tr/

#Cottonbox
#kalite
#pazar
5 yıl önce
default-profile-img