|

Fava tarifi: Fava nasıl yapılır?

Ege bölgesinin meşhur lezzeti Fava, iç bakladan yapılan ve daha çok ana yemeklerin yanında meze olarak sunulan bir tarif. Adım adım yapılışını sizlere aktığımız Fava tarifini evlerinizde çok pratik ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Peki, fava nasıl yapılır? Fava hangi malzemelerle yapılır? Fava yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte, Zeytinyağlı fava tarifi, malzemeleri ve yapılışı.

13:51 - 16/03/2024 Cumartesi
Güncelleme: 13:51 - 16/03/2024 Cumartesi
Yeni Şafak
Fava
Fava

Ege mutfağına ait ürünlerden olan iç bakla denince akla ilk olarak fava tarifi gelir. Ülkemizde özellikle Ege tarafında yaygın olarak tüketilen fava tarifi iç bakla ile limonun muhteşem ikilisinden oluşur.

FAVA NASIL YAPILIR?

Malzemeler

2 su bardağı kuru bakla

4 su bardağı sıcak su

1 adet büyük boy kuru soğan

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1/2 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Fava Yapılışı

Kuru soğanı iri parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Doğradığınız kuru soğanı, hafif bir renk alana kadar kavurun.

Sıcak suyu tencereye aktarın. Pişirme süresini kısaltmak adına uzun süre suda beklettiğiniz kuru bakla, toz şeker, tuz ve portakal suyunu ekleyin.

Baklalar yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika orta ateşte kaynatın. Zeytinyağının eşsiz bir tat verdiği favaya kavuşmak için blender yardımıyla karışımı püre haline getirin.

Ilındıktan sonra servis tabağına alın. Üzerine bolca zeytinyağı gezdirin. Arzuya göre dereotu ile süsleyin.



#fava tarifi
#fava nasıl yapılır
#fava yapılışı
#zeytinyağlı fava tarifi
1 ay önce