Türkiye'nin tek piyade okulu olan, 1909'da kurulan ve 1961'den beri Tuzla'daki yerleşkesinde bulunan okulda, subay, astsubay, uzman erbaş, er, erbaş ve misafir askeri personel, zorlu eğitimden geçerek görev yapacakları birliklere gönderiliyor.
12:52, 07/05/2014, Çarşamba
Piyadenin komuta kademesinin asırlık yuvası
Piyadenin komuta kademesinin asırlık yuvası
Piyade Okulu'nda her yıl 10 bine yakın subay, astsubay ve diğer askeri personele, taktik tekerlekli zırhlı araç, zırhlı muharebe aracı eğitimlerinin yanı sıra muharebe, istihkam, savaş ve temel beden, meskun mahal, nişancılık ve atış, termal ve keşif, savunma, taarruz ve muharebe simülasyon eğitimleri veriliyor.
Okulda subaylar 41, astsubaylar 28, uzman erbaşlar 13 ve erbaşlar ise 8 hafta eğitimden geçiyor. Zırhlı muharebe araçlarında ise subay ve astsubaylar 2, uzman erbaş ve erler de 5 hafta süreyle eğitim görüyor.
Havelsan tarafından üretimi yapılan simulatörlerde ise subay ve astsubaylar 3, erbaş ve erler 4 haftalık sıkı bir eğitim alıyor. Simulatörlerde askerlere kule ve sürücü eğitimi veriliyor.
Askeri personele verilen eğitimde teknolojik imkanlardan da faydalanılıyor. Havan derslerinde öğrencilere 3 boyutlu simülasyonla atış öğretiliyor.
Okulda subay, astsubay, uzman erbaş, er ve erbaşa RPG-7 roketatarda gerçek mermiyle atışın yanı sıra G-3 piyade tüfeğiyle 200 metre, PKM Bixi makineli tüfeğiyle eğitim atışları yaptırılıyor.
Ayrıca manga muharebe atışlarıyla kursiyerlere, savaş ortamında hareket tarzı ve bir hedefin ele geçirilmesi eğitimleri veriliyor.
Kuruluş yılı 1909 olan ve 1961'den beri Tuzla'daki yerleşkesinde bulunan okuldaki askerlere, meskun mahal eğitimi verilerek, sadece sahrada değil meskun mahallerde de savaş teknikleri öğretiliyor.
Eğitim gören kursiyerler, verilen eğitimden duydukları memnuniyeti ve yaşadıkları gururu dile getirerek, elde ettikleri kazanımları değerlendirdi.
Piyade Astsubay Çavuş Şener Yıldız, okuldaki en önemli kazanımının yeni bir aile ve ölene kadar süreceğine inandığı dostluklar kurması olduğunu söyledi.
Henüz mesleğinin başında olduğunu belirten Yıldız, "Biz astsubay çavuşların 'silah arkadaşlığı' olarak tanımladığı bu dostluğu elde ettiğim bir kazanım olarak görmekteyim. Ayrıca ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ile aynı piyade sınıfına mensup olmaktan da gurur duyuyorum" dedi.
Piyadenin komuta kademesinin asırlık yuvası
Başlıklar :

