Sanıklar D.A. ve K.B., çocuğun sınıfta yaramazlık yaparak diğer arkadaşlarını rahatsız ettiği gerekçesiyle olayın meydana geldiğini iddia etti. 3 yaşında olan M.K.Ö.’yü sadece birkaç kez bir kuşakla bağladıklarını belirtti.İki öğretmenin sistematik olarak çocuğu her gün defalarca bağladığını fark eden kreş yönetimi, geçtiğimiz yıl aralık ayında bahse konu öğretmenlerin kreşle ilişkisini kesti.
16:26, 12/12/2022, PazartesiG: Güncelleme: 16:30, 12/12/2022, Pazartesi

Tekirdağ'daki kreş skandalı büyüyor: Çocuklara yapılan işkenceler bir yıl önce tespit edildi

Tekirdağ'daki kreşte çalışan öğretmen ve bakıcıların çocuklara şiddet uyguladığı olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bir yıl öncesine ait yeni görüntülerde 2 çalışanın kreşteki bir çocuğu defalarca sandalyeye bağladıkları tespit edildi.

Tekirdağ’da, Türkiye gündemine oturan Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevindeki bazı öğretmen ve bakıcıların çocuklara karşı uyguladığı şiddet olayında 1 yıl öncesine ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

Tekirdağ’da, Türkiye gündemine oturan Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevindeki bazı öğretmen ve bakıcıların çocuklara karşı uyguladığı şiddet olayında 1 yıl öncesine ait yeni görüntüler ortaya çıktı.
Başka bir dava dosyasına konu olan görüntülerde, kreşteki başka 2 çalışanın bir çocuğu defalarca sandalyeye bağladığı anlar yer alıyor.

Gelen yayın yasağı sonrası, aynı kreşin başka bir sınıfında iki farklı öğretmen tarafından bir çocuğa uygulanan şiddeti, 10 Aralık 2021 tarihinde yine bir velinin çocuğunun tuvaletteki davranışından yola çıkarak ortaya çıkardığı anlaşıldı.

M.K.Ö. isimli çocuğun, kreş öğretmenleri D.A. ve K.B. tarafından sistematik olarak sandalyeye bağlandığı, üç aylık görüntülerin de bir yıldan bu yana Çerkezköy’de görülmekte olan bir başka dosyadaki deliller arasında bulunduğu öğrenildi.
Başka bir dava dosyasına konu olan görüntülerde, kreşteki başka 2 çalışanın bir çocuğu defalarca sandalyeye bağladığı anlar yer alıyor.Gelen yayın yasağı sonrası, aynı kreşin başka bir sınıfında iki farklı öğretmen tarafından bir çocuğa uygulanan şiddeti, 10 Aralık 2021 tarihinde yine bir velinin çocuğunun tuvaletteki davranışından yola çıkarak ortaya çıkardığı anlaşıldı.M.K.Ö. isimli çocuğun, kreş öğretmenleri D.A. ve K.B. tarafından sistematik olarak sandalyeye bağlandığı, üç aylık görüntülerin de bir yıldan bu yana Çerkezköy’de görülmekte olan bir başka dosyadaki deliller arasında bulunduğu öğrenildi.
3 AYLIK GÖRÜNTÜLERİN İZLENMESİNİ TALEP ETTİLER
Ceplerindeki iple günün her saatinde kreşte bulunan M.K.Ö.’nün, öğretmenleri tarafından günde en az beş kez, bazı günler on kez, 30-40 dakika olmak üzere sandalye bağlandığı görünler ortaya çıktı.

Anne E.Ö. ve baba M.Ö., kreşte çocuklarının iple bağlanması olayını detaylı araştırdı. Vveliler, durumdan rahatsızlık duyarak ÇOSB yönetiminin üç aylık görüntüleri izlemesi talebinde bulundu.
3 AYLIK GÖRÜNTÜLERİN İZLENMESİNİ TALEP ETTİLERCeplerindeki iple günün her saatinde kreşte bulunan M.K.Ö.’nün, öğretmenleri tarafından günde en az beş kez, bazı günler on kez, 30-40 dakika olmak üzere sandalye bağlandığı görünler ortaya çıktı.Anne E.Ö. ve baba M.Ö., kreşte çocuklarının iple bağlanması olayını detaylı araştırdı. Vveliler, durumdan rahatsızlık duyarak ÇOSB yönetiminin üç aylık görüntüleri izlemesi talebinde bulundu.
HEM AİLELERİ HEM KREŞ YÖNETİMİNİ HEM DE ÇOSB'Yİ SUÇLADILAR
Velilerin Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı şikayet sonrası kreşle ilişkileri kesilen iki öğretmen de görüntülerin aksine anne ve babayı suçladı. Anne babanın çocuklarıyla ilgilenmediğini, kreş yöneticilerine de bu durumu defalarca bildirmelerine rağmen yönetimin de bu konuyla ilgilenmediğini iddia etti.

Öğretmenler, ilk olayın duyulmasının ardından, “Biz asla böyle bir şey yapmadık. Sadece sandalyeye oturtup sözlü ‘Cezalısın’ ifadesini kullanıyorduk” derken, yalanları ilk kamera kayıtlarının incelenmesinden sonra ortaya çıktı.

Üç aylık kamera kayıtları incelendiğinde ise küçük çocuğun öğretmenleri tarafından üç ayda yüzlerce kez bağlandığı ortaya çıktı. Görüntüler, bir yıldan bu yana sürmekte olan Çerkezköy’deki bir başka soruşturma dosyasında mağdurların delilleri arasında yer aldı.
HEM AİLELERİ HEM KREŞ YÖNETİMİNİ HEM DE ÇOSB'Yİ SUÇLADILARVelilerin Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı şikayet sonrası kreşle ilişkileri kesilen iki öğretmen de görüntülerin aksine anne ve babayı suçladı. Anne babanın çocuklarıyla ilgilenmediğini, kreş yöneticilerine de bu durumu defalarca bildirmelerine rağmen yönetimin de bu konuyla ilgilenmediğini iddia etti.Öğretmenler, ilk olayın duyulmasının ardından, “Biz asla böyle bir şey yapmadık. Sadece sandalyeye oturtup sözlü ‘Cezalısın’ ifadesini kullanıyorduk” derken, yalanları ilk kamera kayıtlarının incelenmesinden sonra ortaya çıktı.Üç aylık kamera kayıtları incelendiğinde ise küçük çocuğun öğretmenleri tarafından üç ayda yüzlerce kez bağlandığı ortaya çıktı. Görüntüler, bir yıldan bu yana sürmekte olan Çerkezköy’deki bir başka soruşturma dosyasında mağdurların delilleri arasında yer aldı.
İLK DURUŞMA BİR YIL SONRA 29 KASIM'DA YAPILDI
Öğretmenler ise önce aileyi sonra kreş yöneticilerini suçlayarak, kreşte kaybettikleri işlerini yeniden kazanmak için girişimde bulundu. Velilerin ve avukatlarının şikayetleri sonrası D.A. ve K.B. isimli 2 kreş çalışanının işine son verilmesine rağmen, 1 yıldır Çerkezköy 5. Asliye Ceza Mahkemesinde süren davanın ilk duruşmasının ise 29 Kasım 2022 tarihinde yapıldığı ortaya çıktı.
İLK DURUŞMA BİR YIL SONRA 29 KASIM'DA YAPILDIÖğretmenler ise önce aileyi sonra kreş yöneticilerini suçlayarak, kreşte kaybettikleri işlerini yeniden kazanmak için girişimde bulundu. Velilerin ve avukatlarının şikayetleri sonrası D.A. ve K.B. isimli 2 kreş çalışanının işine son verilmesine rağmen, 1 yıldır Çerkezköy 5. Asliye Ceza Mahkemesinde süren davanın ilk duruşmasının ise 29 Kasım 2022 tarihinde yapıldığı ortaya çıktı.
İlk duruşmada daha önce ne emniyette ne savcılıkta verdiği ifadeleri kabul etmediğini beyan eden K.B., önceki verdiği ifadelerin sağlıklı olmadığını savundu.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından velilerden şikayetçi olan K.B., mahkemede de ederek beraatini talep etti.
İlk duruşmada daha önce ne emniyette ne savcılıkta verdiği ifadeleri kabul etmediğini beyan eden K.B., önceki verdiği ifadelerin sağlıklı olmadığını savundu.Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından velilerden şikayetçi olan K.B., mahkemede de ederek beraatini talep etti.
"KAÇ KERE YAPMIŞIZDIR BİLMİYORUM"
K.B. ile aynı sınıfta öğretmen olan diğer sanık D.A. ise, Çerkezköy 5. Asliye Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada K.B.’nin aksine önceki beyanlarını tekrar etti. “Sandalyeye oturduğunda etrafında kurdeleyi bir tur bağlayıp fiyonk atıyorum” diye konuştu.

Kurumda nöbet sistemi olduğunu ve saat 17.00’den sonra K.B.’nin tek başına kaldığını iddia eden D.A., “M.K.Ö.’nün sınıfta tek kalmaması için K.’nin de arkasından kurdeleyle bağlayıp fiyonk yaptığı olmuştur. Sayı olarak kaç kere bağlamışızdır bilmiyorum” şeklinde konuştu.
"KAÇ KERE YAPMIŞIZDIR BİLMİYORUM"K.B. ile aynı sınıfta öğretmen olan diğer sanık D.A. ise, Çerkezköy 5. Asliye Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada K.B.’nin aksine önceki beyanlarını tekrar etti. “Sandalyeye oturduğunda etrafında kurdeleyi bir tur bağlayıp fiyonk atıyorum” diye konuştu.Kurumda nöbet sistemi olduğunu ve saat 17.00’den sonra K.B.’nin tek başına kaldığını iddia eden D.A., “M.K.Ö.’nün sınıfta tek kalmaması için K.’nin de arkasından kurdeleyle bağlayıp fiyonk yaptığı olmuştur. Sayı olarak kaç kere bağlamışızdır bilmiyorum” şeklinde konuştu.
Kameraya yansıyan görüntülerde öğretmenlerin, 10 Kasım’da çocuklarla hazırladıkları Atatürk’ü anma programında çocukların fotoğrafını çekerken, bir taraftan da bağladıkları çocuğun fotoğrafını çekerek anneye atmaları dikkatlerden kaçmadı.

Kameraya yansıyan görüntülerde öğretmenlerin, 10 Kasım’da çocuklarla hazırladıkları Atatürk’ü anma programında çocukların fotoğrafını çekerken, bir taraftan da bağladıkları çocuğun fotoğrafını çekerek anneye atmaları dikkatlerden kaçmadı.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026