Ünlü kozmetik devi için düğmeye basıldı! Bakanlık şikayetler üzerine cezayı kesti

11:06, 24/11/2025, Pazartesi
Yeni Şafak
Ünlü kozmetik devi için düğmeye basıldı! Bakanlık şikayetler üzerine cezayı kesti

CİMER ve sosyal medyadan gelen şikayetler üzerine harekete geçen Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin ünlü kozmetik mağaza zincirini denetledi. Bakanlık Basın Danışmanı Bekir Kaplan, 11 üründe fiyat mevzuatına aykırılık tespit edildiğini ve idari para cezası uygulandığını açıkladı.

Ticaret Bakanlığı, tüketicinin korunması amacıyla piyasa denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Son olarak, Türkiye genelinde çok sayıda şubesi bulunan ve özellikle kadın tüketicilerin yoğun ilgi gösterdiği bir kozmetik devi mercek altına alındı.

Ticaret Bakanlığı, tüketicinin korunması amacıyla piyasa denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Son olarak, Türkiye genelinde çok sayıda şubesi bulunan ve özellikle kadın tüketicilerin yoğun ilgi gösterdiği bir kozmetik devi mercek altına alındı.

Şikayetler üzerine düğmeye basıldı


Vatandaşların CİMER ve sosyal medya üzerinden ilettiği yoğun şikayetler, Bakanlık ekiplerini harekete geçirdi. Yapılan kapsamlı denetimlerde mağaza raflarındaki ürünler, etiket ve fiyat mevzuatı açısından tek tek incelendi. Denetimler sonucunda 11 üründe mevzuata aykırılık saptandı.

Şikayetler üzerine düğmeye basıldıVatandaşların CİMER ve sosyal medya üzerinden ilettiği yoğun şikayetler, Bakanlık ekiplerini harekete geçirdi. Yapılan kapsamlı denetimlerde mağaza raflarındaki ürünler, etiket ve fiyat mevzuatı açısından tek tek incelendi. Denetimler sonucunda 11 üründe mevzuata aykırılık saptandı.

Bakanlık'tan resmi açıklama: "Kararlılıkla gereğini yapıyoruz"


Konuyla ilgili resmi açıklama Ticaret Bakanlığı Basın Danışmanı Bekir Kaplan'dan geldi. Kaplan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda denetim sürecini ve sonucunu şu ifadelerle duyurdu:


Bakanlık'tan resmi açıklama: "Kararlılıkla gereğini yapıyoruz"Konuyla ilgili resmi açıklama Ticaret Bakanlığı Basın Danışmanı Bekir Kaplan'dan geldi. Kaplan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda denetim sürecini ve sonucunu şu ifadelerle duyurdu:

"CİMER ve sosyal medya üzerinden tarafımıza iletilen şikayetler üzerine; Ticaret Bakanlığımız derhal harekete geçmiş, kadın tüketicilerin yoğunlukla alışveriş ettiği ve farklı markalara ait kozmetik ürünlerinin satışının yapıldığı söz konusu mağaza zincirine yönelik bir denetim gerçekleştirmiştir.


Yapılan incelemelerde 11 üründe fiyat mevzuatına aykırılık tespit edilmiş olup, bu aykırılıklar hakkında gerekli idari para cezaları uygulanmıştır.

Ticaret Bakanlığı olarak; tüketicilerimizin korunmasını, piyasalarda adil, şeffaf ve dürüst ticaret düzeninin tesis edilmesini temel prensip olarak görüyor; vatandaşlarımızı mağdur eden her türlü uygulamaya karşı kararlılıkla gereğini yapmaya devam ediyoruz."

"CİMER ve sosyal medya üzerinden tarafımıza iletilen şikayetler üzerine; Ticaret Bakanlığımız derhal harekete geçmiş, kadın tüketicilerin yoğunlukla alışveriş ettiği ve farklı markalara ait kozmetik ürünlerinin satışının yapıldığı söz konusu mağaza zincirine yönelik bir denetim gerçekleştirmiştir.Yapılan incelemelerde 11 üründe fiyat mevzuatına aykırılık tespit edilmiş olup, bu aykırılıklar hakkında gerekli idari para cezaları uygulanmıştır.Ticaret Bakanlığı olarak; tüketicilerimizin korunmasını, piyasalarda adil, şeffaf ve dürüst ticaret düzeninin tesis edilmesini temel prensip olarak görüyor; vatandaşlarımızı mağdur eden her türlü uygulamaya karşı kararlılıkla gereğini yapmaya devam ediyoruz."
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026