Kursiyerlerin atıcılıktaki hünerlerini sergilediği "puta atışı" gösterilerinin ardından, kız ve erkek olmak üzere iki kategoride yarışma düzenlendi.
09:47, 09/05/2017, SalıG: Güncelleme: 09:51, 09/05/2017, Salı
Geleneksel Türk Okçuluğu Gösterisi
Kredi Yurtlar Kurumunca, "Geleneksel Türk Okçuluğu Gösterisi" düzenlendi. KYK Ankara İl Müdürlüğünce, Atatürk Yurt Müdürlüğü Spor Salonu'nda gerçekleştirilen geleneksel Türk okçuluğu gösterisinde kız ve erkek olmak üzere iki kategoride yarışma yapıldı.
Kredi Yurtlar Kurumunca, "Geleneksel Türk Okçuluğu Gösterisi" düzenlendi.
KYK Ankara İl Müdürlüğünce, Atatürk Yurt Müdürlüğü Spor Salonu'nda gerçekleştirilen geleneksel Türk okçuluğu gösterisinde kız ve erkek olmak üzere iki kategoride yarışma yapıldı.
KYK Ankara İl Müdürü Ferhat Türkoğlu, programın sonunda, yurtlarda yaklaşık bir yıldır geleneksel Türk okçuluğu kurslarının düzenlendiğini belirtti.
Okçuluğun yaklaşık 7 bin yıllık ata sporu olduğunu ifade eden Türkoğlu, "Bu anlamda bizlere destek veren tüm çalışma ekibime, hocalarıma, bu konuyla ilgili derneklere, cemiyetlere, Sayın Bakanımıza, Genel Müdürümüze ve kemankeş kardeşlerime çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
Programda, Kültür Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Müzik Topluluğu Sanat Yönetmeni İrfan Gürdal eserlerini seslendirdi.
.
.
.
.
