İslam'ı merak eden Japonlar Tokyo Camisi'ni ziyaret ediyor

13:36, 04/10/2023, Çarşamba
AA
İslam'ı merak eden Japonlar Tokyo Camisi'ni ziyaret ediyor

Japonya'nın başkentindeki Tokyo Camisi, İslam dinini yakından tanımak isteyen Japon toplumundan 50 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığına (DİB) bağlı Tokyo Camisi'nin İmam Hatibi Kurra Hafız Muhammet Rıfat Çınar, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla konuştu.


Diyanet İşleri Başkanlığına (DİB) bağlı Tokyo Camisi'nin İmam Hatibi Kurra Hafız Muhammet Rıfat Çınar, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla konuştu.

Çınar, Waseda, Keio, Meiji gibi ülkenin önde gelen üniversitelerinden akademisyen misafirlere camiyi gezdirdiklerini ve İslam medeniyetini tanıttıklarını söyledi.


Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin, İslami konuları araştırmaya yönlendirildiğini gözlemlediğini kaydeden Çınar, camiyi ziyaret için en yoğun randevu taleplerinin akademisyenlerden geldiğini belirtti.




Çınar, Waseda, Keio, Meiji gibi ülkenin önde gelen üniversitelerinden akademisyen misafirlere camiyi gezdirdiklerini ve İslam medeniyetini tanıttıklarını söyledi.Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin, İslami konuları araştırmaya yönlendirildiğini gözlemlediğini kaydeden Çınar, camiyi ziyaret için en yoğun randevu taleplerinin akademisyenlerden geldiğini belirtti.

Özel mülakat talebinde yoğunluk


Çınar, İslam'da zekat, süt kardeşliği, boşanma gibi konularda uzaktan ve yüz yüze mülakatlar verdiğini bildirdi.

Yerel yayınlar arasında İslam'a dair kaynakların azlığına işaret eden Çınar, DİB'in Japonca bastığı 30'a yakın kaynak eserin, Japonya genelinde 100'ü aşkın mescide dağıtıldığını belirtti.

Özel mülakat talebinde yoğunlukÇınar, İslam'da zekat, süt kardeşliği, boşanma gibi konularda uzaktan ve yüz yüze mülakatlar verdiğini bildirdi.Yerel yayınlar arasında İslam'a dair kaynakların azlığına işaret eden Çınar, DİB'in Japonca bastığı 30'a yakın kaynak eserin, Japonya genelinde 100'ü aşkın mescide dağıtıldığını belirtti.

Çınar, "Tokyo Camisi için her gün açık kapı günü. Randevusuz ziyaretçi sayısı ise hafta içi 300-400 arası, hafta sonu artan faaliyetler dolayısıyla 1000'in üzerine çıkıyor. Bu bağlamda öyle inanıyorum ki Tokyo Camisi'nde randevulu ve randevusuz olarak yılda 50 binin üzerinde misafir ağırlanıyor. Bunun da en az 4'te 3'ünü Japonlar teşkil ediyor." bilgisini verdi.


Türkiye'de 1-7 Ekim'in Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlandığını anımsatan Çınar, Tokyo Camisi'nin yapımında emeği geçen ve bu camide görev üstlenen meslektaşlarına selamlarını iletti.

Çınar, "Tokyo Camisi için her gün açık kapı günü. Randevusuz ziyaretçi sayısı ise hafta içi 300-400 arası, hafta sonu artan faaliyetler dolayısıyla 1000'in üzerine çıkıyor. Bu bağlamda öyle inanıyorum ki Tokyo Camisi'nde randevulu ve randevusuz olarak yılda 50 binin üzerinde misafir ağırlanıyor. Bunun da en az 4'te 3'ünü Japonlar teşkil ediyor." bilgisini verdi.Türkiye'de 1-7 Ekim'in Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlandığını anımsatan Çınar, Tokyo Camisi'nin yapımında emeği geçen ve bu camide görev üstlenen meslektaşlarına selamlarını iletti.

Camiyi, TV'de tanıtacak


Camide ve avlusunda, soyadlarını paylaşarak röportaj veren Japonlar, kentin önde gelen ibadethanelerinden Tokyo Camisi ile Türk ve İslam kültürüne yönelik duygu ve düşüncelerini aktardı.


Televizyon yayıncısı Haşimoto, İslam medeniyetini, Japon toplumuna tanıtabilmek amacıyla çekim ekibiyle Tokyo Camisi'ne gelmeyi tercih ettiğini söyledi.


Başörtüsü takarak cami içinde çekimler yapan Haşimoto, İslam öğretilerinin detaylarını öğrenmek istediğini ve çekimlerin ulusal bir televizyon programında yayımlanacağını belirtti.


Üniversitede ekonomi bölümü öğrencisi Naito, camiyi ziyareti vesilesiyle Kur'an-ı Kerim'in aslını inceleyerek merakını gidermek istediğini dile getirdi.

Camiyi, TV'de tanıtacakCamide ve avlusunda, soyadlarını paylaşarak röportaj veren Japonlar, kentin önde gelen ibadethanelerinden Tokyo Camisi ile Türk ve İslam kültürüne yönelik duygu ve düşüncelerini aktardı.Televizyon yayıncısı Haşimoto, İslam medeniyetini, Japon toplumuna tanıtabilmek amacıyla çekim ekibiyle Tokyo Camisi'ne gelmeyi tercih ettiğini söyledi.Başörtüsü takarak cami içinde çekimler yapan Haşimoto, İslam öğretilerinin detaylarını öğrenmek istediğini ve çekimlerin ulusal bir televizyon programında yayımlanacağını belirtti.Üniversitede ekonomi bölümü öğrencisi Naito, camiyi ziyareti vesilesiyle Kur'an-ı Kerim'in aslını inceleyerek merakını gidermek istediğini dile getirdi.

Avluda müzik dinlerken uyuyakalıyor


Şibuya Belediyesi çalışanı Jouman da iş yerinin yakınlığı dolayısıyla 4. kez camiye gelme fırsatı bulduğunu ancak Tokyo Camisi'ne ilişkin pek bilgisi olmadığını anlattı.


Caminin mimarisini güzel bulduğunu ve içini gezdiğini belirten Jouman, hava durumu iyi olduğunda avlusunda oturduğunu, müzik dinlerken uyuyakaldığını da sözlerine ekledi.


Avluda müzik dinlerken uyuyakalıyorŞibuya Belediyesi çalışanı Jouman da iş yerinin yakınlığı dolayısıyla 4. kez camiye gelme fırsatı bulduğunu ancak Tokyo Camisi'ne ilişkin pek bilgisi olmadığını anlattı.Caminin mimarisini güzel bulduğunu ve içini gezdiğini belirten Jouman, hava durumu iyi olduğunda avlusunda oturduğunu, müzik dinlerken uyuyakaldığını da sözlerine ekledi.

Sabaha karşı camiye geliyor


Yaklaşık bir yıl önce Müslüman olan ve "İslam" ismini alan Japon mimar, evine üç dakika mesafedeki camiye, saat 03.30'da geldiğini ve ezanı öğrendiğini belirtti.


Son bir yıl içinde alkol ve sigarayı bıraktığını, helal gıda tükettiğini kaydeden İslam, inancının günden güne geliştiğini söyledi.


Endonezyalı organizatör Diah da Tokyo'ya her geldiğinde uğradığı camide, Japonların, İslam'ı öğrenmek amacıyla gezdiğini gözlemlediğini ve bundan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Sabaha karşı camiye geliyorYaklaşık bir yıl önce Müslüman olan ve "İslam" ismini alan Japon mimar, evine üç dakika mesafedeki camiye, saat 03.30'da geldiğini ve ezanı öğrendiğini belirtti.Son bir yıl içinde alkol ve sigarayı bıraktığını, helal gıda tükettiğini kaydeden İslam, inancının günden güne geliştiğini söyledi.Endonezyalı organizatör Diah da Tokyo'ya her geldiğinde uğradığı camide, Japonların, İslam'ı öğrenmek amacıyla gezdiğini gözlemlediğini ve bundan mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026