|

1 numara sınırda paket

Hatay Reyhanlı''da 52 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıların 1 numaralalı zanlısı Nasır Eskiocak, Suriye''de yakalanarak sınırda güvenlik güçlerine teslim edildi.

Tahir Alperen
00:00 - 12/06/2013 Çarşamba
Güncelleme: 23:22 - 11/06/2013 Salı
Yeni Şafak
1 numara sınırda paket
1 numara sınırda paket

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, 11 Mayıs günü meydana gelen ve 52 kişinin hayatını kaybettiğ bombalı saldırıların bir numaralı planlayıcısı olduğu gerekçesiyle aranan Nasır Eskiocak yakalandı. Eskiocak'a yardım ve yataklık eden 4 kişi de gözaltına alındı.

Hatay Reyhanlı patlamasında firari şahıslar arasında yer alan ve eylemlerin gerçekleştirilmesinde her kademede rolü olan Nasır Eskiocak dün gece Özgür Suriye Ordusu'nun da desteği ile Suriye'de yakalandı.

SURİYE'DE OPERASYON SINIRDA TESLİM

Daha sonra Hatay'ın Yayladağ İlçesi'nin Görentaş Köyü bölgesinde 3. Hudut Taburu ve Hatay polisinin ortak operasyonu ile teslim alınan Eskiocak, Hatay Emniyet'inde ifadeye alındı. Aynı oparasyonda Eskiocak'a yardım ve yataklık ettiği öne sürülen F.D., F.G., U.D. ve İ.G. isimli 4 kişi daha gözaltına alındı. Söz konusu şahısların Eskiocak'a patlama öncesi konaklama ve bazı malların temini konusunda yardım ettikleri bilgisine ulaşıldı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Bu arada Genelkurmay Başkanlığı da Nasır Eskiocak'ın yakalanmasıyla ilgili internet sitesinden bir açıklama yaptı. Açıklamada, 'Reyhanlı ilçesindeki patlama olayı faillerinden olduğu şüphesi ile aranan N.E, 11 Haziran 2013 gecesi saat 01.00 sularında Güveçci Hudut Karakolu sorumluluk sahasında hudut birlikleri tarafından yakalanarak kolluk birimlerine teslim edilmiştir' ifadelerine yer verildi.

LAZ ZİYA'YI YAKALAYAN EKİP TESLİM ALDI

Eskiocak'ı, ABD'li turist Serai Sierra'yı İstanbul'da katlederek Suriye'ye kaçan katil zanlısı Laz Ziya ile Cilvegözü sınır kapısına yapılan bombalı saldırıların faillerini yakalayan ekibin teslim aldığı öğrenildi.

Reyhanlı saldırısında daha önce 18'e gözaltına alınmış bunlardan 12'si tutuklanmıştı. Yusuf N. ve Temir D. ise halen aranıyor.

Reyhanlı patlamasını organize eden Nasır Eskiocak'ın saldırıdan 1 saat önce Suriye'ye firar ettiği öğrenildi. Acilciler/THKP-C eski yöneticisi Miraç Ural'ın yönettiği örgütle de bağlantısı olan Eskiocak'ın Yayladağı sınır kapısından Lazkiye'ye çok sık giriş çıkış yaptığı da belirlenmişti.

11 yıl önce