|

ABD samimiyse Bahoz Erdal'ın başına da ödül koysun

ABD'nin Türkiye'nin güney sınırında terör örgütleri üzerinden silah ve mühimmat yığınağı devam ediyor. Türkiye, PKK'nın elebaşıları için 12 milyon dolar ödül koyan ABD yönetimi bölgedeki diğer teröristler için de aynı hassasiyeti göstermesini bekliyor. Güvenlik kaynakları, ABD'nin terörle mücadelesinde eğer samimi ise YPG'nin tepe isimlerinden olan Bahoz Erdal'ın başına da ödül koyması gerektiğine vurgu yaptı.

Sertaç Aksan
13:05 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 13:16 - 13/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Terör elebaşılarına para ödülü koyan ABD yönetiminin aynı hassasiyeti Bahoz Erdal ve diğer YPG'li isimlere gösterip göstermeyeceği merak ediliyor.
Terör elebaşılarına para ödülü koyan ABD yönetiminin aynı hassasiyeti Bahoz Erdal ve diğer YPG'li isimlere gösterip göstermeyeceği merak ediliyor.

ABD'nin terör örgütleriyle mücadele bahanesiyle teröristlerle kurduğu birliktelik, Türkiye'nin güney sınırında her geçen gün daha farklı bir boyut alıyor.

Geçtiğimiz günlerde PKK elebaşılarından Murat Karayılan'ın başına 5 milyon dolar, Cemil Bayık için 4 milyon dolar, Duran Kalkan için ise 3 milyon dolar ödül verileceği duyuran ABD, kendisine hizmet eden terör gruplarıyla yakın çalışmalarına devam ediyor.

YPG'nin başındaki ismi görmezden geliyorlar

Türkiye, ABD ile görüşmelerinde güney sınırlarında bir terör devletinin kurulmaması yönündeki kararlı duruşunu en üst perdeden dile getiriyor.

ABD ise Suriye'deki yol arkadaşı olarak gördüğü PKK'nın bir kolu olan YPG unsurlarıyla adeta 'stratejik ortak' olarak yoluna devam ediyor. Son olarak ABD Gaziler gününde Amerikalı askerlerle YPG'li teröristlerin ortak bir yemek töreninde bir araya geldiği kamuoyuna yansıdı.


Binlerce TIR silah ve mühimmat ile donatılıp, ABD'li özel kuvvetler subaylarınca eğitilen teröristlerin büyük çoğunluğu YPG unsurlarından oluşuyor. YPG'nin başında ise Türk kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim olan Bahoz Erdal kod allı Fehman Hüseyin var.

Öcalan'ın talimatıyla kuruldu

ABD'nin Suriye'deki 'yol arkadaşı' PYD, 16 Şubat 2002'de avukatları aracılığıyla örgüte haber gönderen elebaşı Abdullah Öcalan tarafından verilen talimatla kuruldu.

17 Ekim 2003'te resmi olarak kurulan PYD, Öcalan'ın 1979'dan 1998'e kadar kaldığı ve örgütün tabanını genişlettiği Suriye'deki 20 yıllık PKK mirasını devralmış oldu.

PYD üzerinde Kandil adına söz sahibi olan isim Fehman Hüseyin. Kasım 2011'den itibaren Kandil başta olmak üzere Irak'taki PKK kamplarından tecrübeli kadroların Suriye'ye gönderilmesiyle PYD'nin silahlı gücü YPG oluşturuldu. Böylece YPG örgütün silahlı kanadı olarak öne çıktı.



ABD için samimiyet testi olacak

  • Her fırsatta uluslararası arenada Suriye ve Irak'ta yaşanan 'terörü bitirmek' gibi bir hedefi olduğunu öne süren ABD'nin, PKK'nın 'artık işine yaramayan' Kandil yönetim kadrosuna yönelik adımı, diğer teröristler için de haklı bir beklentiye neden oldu.
  • Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin kararının ardından yaptığı açıklamada, "PKK'dan hiçbir farkı olmayan YPG'ye karşı da aynı tutum ve davranışın, aynı bakış açısının geliştirilmesini bekliyoruz" ifadesini kullanmıştı.
  • ABD'nin başta Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin olmak üzere diğer teröristlerle ilgili izleyeceği tutum, terör ve teröristlerle mücadele noktasında da bir 'samimiyet testi' olacak.
#YPG
#PYG
#ABD
#Türkiye
5 yıl önce