|

Afrinliler bize dua ediyor

Dünyanın her köşesindeki ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılayı, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü YPG/PKK’dan temizlenen Afrin ve çevresinde yaşayan savaş mağduru sivilleri yalnız bırakmıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:38 - 21/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, bölgedeki faaliyetlerini Yeni Şafak’a anlattı.
Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, bölgedeki faaliyetlerini Yeni Şafak’a anlattı.

Hayatın normale dönmeye başladığı Suriye’nin Afrin bölgesine insani yardım faaliyetleri başlatıldı. Türkiye'ye dönen Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, bölgedeki faaliyetlerini Yeni Şafak’a anlattı.

10 GÜNDÜR BÖLGEDEYİZ

10 günü aşkın süredir bölgede yardım çalışması yaptıklarını belirten Altan, şöyle konuştu: “Afrin’in kuzey ve batı bölgelerinde bulunan köylere yardımlarımız ulaştı. Gıda kolisi, hijyen malzemesi, battaniye ve sıcak yemek dağıttık. Bölgede bir depo tutarak un yardımı yapacak, fırınları aktif hale getireceğiz. Ayrıca birkaç giyim mağazası açılacak.”

TEŞEKKÜR EDİYORLAR

Afrin’deki sivillerin kendilerine gelip teşekkür ettiğini söyleyen Altan, “Yıllardır silah zoruyla baskı altında yaşayan bir halktan bahsediyoruz. ‘Afrin halkını tamamen PKK/PYD olarak görmeyin’ diye ısrarla rica ediyorlar. 80 yaşındaki bir dede yanımıza gelip hepimize sarıldı. İnsanlar elini açıp dua ediyor. Türkiye’ye güzel bir sempati var” dedi.

TEMİZ SU GELECEK

Bölgede temiz su sıkıntısı yaşandığını anlatan Altan, “Suyla alakalı sıkıntı vardı. Kilis Valiliği yetkilileri hemen olayın tespiti için kolları sıvadı. Şebekeye su gelecek. Patlayan yer varsa tamir edilecek. Altyapıda hasar görünmüyor, bu nedenle Afrin’de hayatın kısa sürede normale döneceğini umuyoruz” diye konuştu.

GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

AFAD ve çeşitli STK'larlakoordineli şekilde çalışılacağını belirten Altan, yardım faaliyetlerinin köy köy STK’lara bölüştürüldüğünü söyledi. Altan, İHH, Diyanet Vakfı, Beşir Derneği, Hayrat Yardım Derneği, Deniz Feneri Derneği'nin Afrin’de görev alacağını açıkladı.

#Kızılay
#Afrin
6 yıl önce