|

Arınç: Paralel yapı hükümetler üstü bir konudur

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Paralel Devlet Yapılanması ile ilgili konu, hükümetler üstü bir konudur, devletin varlığını ilgilendirir. Her hükümet mutlaka bu mücadeleyi yapmak zorundadır" dedi.

Yeni Şafak
17:13 - 17/07/2015 Cuma
Güncelleme: 14:17 - 17/07/2015 Cuma
AA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Akçakoca Merkez Camisi'nde cuma namazını kılmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.



Arınç, Anayasa Mahkemesinin dershanelere ilişkin kararının sorulması üzerine, dershanelere dair gecikmiş bir karar verildiğini belirterek, karar daha önceden verilseydi gereğinin yapılacağını söyledi.



Anayasa Mahkemesinin, oy çokluğu ile dershanelere ilişkin hayati bir karar verdiğini ifade eden Arınç, "Anayasa Mahkemesi kararı olduğu için söyleyecek bir şeyimiz yok. Elbette, bu kararın gerekçesi yazıldığı zaman, hangi maddeler hangi gerekçeyle iptal edilmiştir, onlara bakarız" dedi.



Arınç, birkaç haftaya kadar gerekçeli kararın yazılacağını tahmin ettiğini, böylece hangi maddenin hangi gerekçeyle iptal edildiğini öğrenerek, buna göre gereğinin düşünüleceğini belirtti.



Paralel Devlet Yapılanması ile mücadele


Bir gazetecinin "Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar sonrasında Paralel Yapı'yla ilgili mücadelede yeni bir boyut açılmasını düşünüyor musunuz?" sorusu yöneltilen Bülent Arınç, "Ben öyle düşünmüyorum.Paralel Devlet Yapılanması ile ilgili konu aynı zamanda hükumetler üstü bir konudur, devletin varlığını ilgilendirir. İsmi ne olursa olsun, kimler bu işi yaparsa yapsın, her hükümet mutlaka bu mücadeleyi yapmak zorundadır" yanıtını verdi.



Koalisyon görüşmeleri


Arınç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, koalisyon çalışmaları kapsamında birinci tur görüşmelerini tamamladığını hatırlatarak, "Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız çok iyi niyetli. Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak için temel ilkeler ve prensipler üzerinde hangi partiyle daha çok anlaşılabilirse o parti ile hükümet kurma çalışmasını yürütüyor" dedi.



#Bülent Arınç
#paralel yapı
#AYM
#Anayasa Mahkemesi
#Akçakoca Merkez Camisi
#Ramazan
#bayram
#Ramazan Bayramı
#Başbakan Yardımcısı Arınç
9 yıl önce