Bakan Özer'den deprem bölgesindeki eğitimin durumuna ilişkin açıklama

13:44, 03/03/2023, CumaG: Güncelleme: 13:47, 03/03/2023, Cuma
DHA
Bakan Özer'den deprem bölgesindeki eğitimin durumuna ilişkin açıklama
Bakan Özer

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Çocuklarımızın var olduğu her yerde eğitimle varız diyerek" deprem bölgesinde bin 476 noktada eğitim öğretimin sürdürüldüğünü bildirdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 3 ilde eğitim devam ediyor. Eğitim öğrenimine başka illerde devam etmek isteyen öğrencilerin ise nakilleri yapıldı.

Afet bölgesindeki illerde 413 psikososyal destek çadırı, 236 okul öncesi eğitim çadırı, 111 ilkokul, 108 ortaokul, 93 hastane sınıfı, 2 prefabrik okul, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrencileri desteklemek için ise 510 destekleme ve yetiştirme kursu açıldı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, afet bölgesindeki eğitim çalışmalarına ilişkin, "Konteyner okullarımız, hastane sınıflarımız, psikososyal destek çadırlarımız, LGS ve YKS destek kurslarımızla 1476 noktada, çocuklarımızın var olduğu her yerde eğitimle varız" dedi.

Bakan Özer, tüm öğrencilerin ihtiyacına göre eğitim ortamları oluşturulduğunu belirterek,
"Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis'te okullar açıldı; ama bu 3 kentimizde de yine eğitim çadırları, hastane sınıfları ve prefabrik okulların aralarında bulunduğu mekanlarda desteklerimiz sürüyor. Çocuklarımız bulundukları ortamda hem çizgi film izleyebilsin hem de TRT EBA içeriklerini takip edebilsin diye konteynerlara ve sınıflara kurduğumuz televizyon sayısı 4 bin 500'e ulaştı. Başka illerde eğitimine devam etmek isteyen yaklaşık 203 bin öğrencimizin nakillerini gerçekleştirdik. Deprem bölgesindeki çocuklarımıza kırtasiye setlerini ulaştırdık. 10 ildeki öğrencilerimiz için ders kitapları ve yardımcı kaynakları yeniden basarak dağıtımına başladık. 'Her şart altında eğitime devam' yaklaşımıyla öğrencilerimizin her zaman yanındayız" i
fadelerini kullandı.


Başlıklar :EğitimMEBdeprem
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026