|

Ben olmasam Eşref Paşa'yı öldürebilir mi?

İnternete düşen ve 'Jitem'i ben kurdum' itirafı yapan emekli Albay Arif Doğan, kendisine ait olduğu ileri sürülen ses kaydında, kayıtsız silahlarla çalışan 10 bin kişilik bir güçten bahsediyor ve bunların her türlü yasadışı işi yaptığını söylüyor. Ses, eski Jan. Gen. Kom. Eşref Bitlis'in ölümüyle ilgili olarak da "Cem Ersever'in arkasına ben destek vermesem..., adam mı öldürebilir?" diye konuşuyor

00:00 - 22/09/2010 Çarşamba
Güncelleme: 00:56 - 22/09/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Ben olmasam Eşref Paşa'yı öldürebilir mi?
Ben olmasam Eşref Paşa'yı öldürebilir mi?

Dün bir internet sitesine düşen ses kaydı eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'in hayatını kaybettiği şüpheli uçak kazası ile ilgili olarak şok etkisi yarattı. Ergenekon sanığı ve JİTEM'in kara kutusu olarak bilinen Emekli Albay Arif Doğan, 17 Şubat 1993'de henüz tam olarak aydınlatılamayan bir sebepten dolayı düşen uçakta şehit olan dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in öldürüldüğünü söylüyor. Doğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında, 10 bin kişilik bir silahlı gücü bulunduğunu söyleyen Arif Albay, Alevilere saldırmak için de saçlı sakallı gruplar oluşturduğunu anlatıyor. "Terörist yetişdirdiğini" söyleyen Arif Doğan, mezhep çatışması çıkartmak için bunları nasıl kullandığını şöyle anlatıyor: "Ben her tarafa gizli adam bırakmıştım. Alevi olan kesimlere saldırmaları için. Hepsi de saçlı, sakallı, bıyıklıydı. Bütün Türkiye'deki yapı bana bağlıydı" diyor.

BUNLAR ÇAKAL YAV

Emekli Albay Arif Doğan'a ait olduğu ileri sürülen ses kaydında Bitlis'in ölümünün bir kaza değil suikast olduğu anlatılıyor. Doğan, ses kaydında şöyle diyor: "Eşref Paşa'nın ölümü, Cem Ersever yaptı diyorlar. Eşref'i öyle böyle yapmış. Hayır. Cem Ersever'in arkasına ben destek vermesem, kıçına ..., adam mı öldürebilir? Söyleme yaa bırak şunu ya. Ahmet Cem Erseveri'ymiş, Mustafa Denizi'ymiş, Mahsune'siymiş bunlar çakal yavv. Yani bir kişi geldiği zaman karşına eğer istihbaratçı değilse.. İstihbaratçının…konuşamaz. Sadece dinlersin. Anlatabildim mi? Ne derler? Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi."

GECE YATMAYA KORKTUM

"Ben JİTEM'im" diyen Albay Arif Doğan şüpheli bir kaza sonucu hayatını kaybeden Eşref Bitlis'in olayından sonra geceleri uyuyamadığını şöyle anlatıyor: "Eşref Paşa'nın olaydan sonra, hâlâ konsantre olamadım ben. Gece yatmasından çok korkarım. Her an başıma bir şey gelecek diye uyumayacaksın o or.... çocukları yüzünden. Bir de bir hata yaptım ben, dedim sayın paşam korkmaya başladım. Komutanım elini öpeyim mi? Dedim beni gönder. Anlatabiliyor muyum. İt Mehmet Ağar'ın çiftliği mi oğlum burası?"

Eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis, 17 Şubat 1993'de Ankara'dan Diyarbakır'a gitmek üzere bindiği askeri uçağın henüz aydınlanamayan nedenlerle düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Genelkurmay Başkanlığı tarafından uçağın buzlanma sonucu düştüğü açıklanmış ancak bilirkişi raporları bu açıklamayı yalanlamıştı. Soruşturma sırasında suikast iddiaları ortaya atılırken, olaydan bir gece önce JİTEM kurucusu Binbaşı Ahmet Cem Ersever'in uçağın olduğu yerde görüldüğü ileri sürülmüştü.


Bitlis ve ekibine suikast Ergenekon iddianamesinde

3. Ergenekon iddianamesine giren ve eski MİT çalışanı emekli Albay Hüseyin Vural'da ele geçirilen bir belgede Orgeneral Bitlis, Korgeneral İsmail Selen, Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ve Albay Rıdvan Özden'in de suikastlerle öldürüldüğü bilgisi yer almıştı. "Ergenekon silahlı terör örgütü yapılanmasında fikri ve ideolojik olarak örgüt üyelerinin eğitimiyle görevli kişi" olarak gösterilen Emekli Albay Vural'da ele geçirilen Orgeneral Eşref Bitlis'le ilgili belgede "Eşref Bitlis'in kadrosu suikastlerle öldürülecek" ifadelerinin yer aldığı tespit edilmişti. Belgede ayrıca, görevi başında öldürülen Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ve Albay Rıdvan Özden ile emekli olduktan sonra evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Korgeneral İsmail Selen'in de suikaste kurban gittikleri bilgilerini içeren mesajlar yer almıştı.


Kayıtsız silahlarla çalışan 10 bin kişilik gücüm vardı

Doğan'a ait olduğu ileri sürülen kayıttaki ses, terörist yetiştirdiğini söylü-yor ve şu çarpıcı olayları anlatıyor: "Terörist yetiştirdim ben orda.. Jitem gruplar komutanıyken 7 bin ruhsatsız silahı kendi adamlarıma bizzat ben dağıttım.. Ben jitem grupları komutanıyım o zaman, aynı zamanda jandarma istihbarat grupları komutanıyım, Türkiye'nin. Ulan silahlı güç, 10.000 kişi bende var. Bunların ne .... var. Ben düşünüyorum kayıtsız 5 bin tane keleşnikof dağıttım ben. 2 bin tane tabanca. Terörist yetiştirdim ben orda. Resmi görevde bile 10 bin kişi taşıyamaz. Atatürk olsaydı şimdi beni çoktan öldüttürürdü."


14 yıl önce