|

Bir SD kart çökertti: Sekiz binden fazla FETÖ'cü deşifre

FETÖ’nün jandarma yapılanmasında “Marmara bölge imamı” olan Nihat Keskin’de ele geçirilen SD kart dalga dalga operasyon getirdi. Karttaki dosyalarda örgüt üyesi jandarma personeli ve onlardan sorumlu mahrem imamların bilgileri şifreli olarak yer alıyordu. 2020’den bu yana 18 operasyon düzenlendi. Gözaltı kararı verilen bin 323 kişiden 948’i yakalandı. İtirafçı olan 533 kişi 7 bin FETÖ’cüyü daha teşhis etti.

Abdullah Sarica
00:00 - 5/05/2022 jeudi
Güncelleme: 16:05 - 5/05/2022 jeudi
Yeni Şafak
Nihat Keskin
Nihat Keskin

FETÖ’nün jandarma yapılanmasında sözde “Marmara bölge imamı” olan Nihat Keskin, 19 Ağustos 2016’da İstanbul’da gözaltına alındı. Keskin’in evinde yapılan aramada çöp kutusunda flash bellek ve SD kart ele geçirildi. SD karttaki şifreli programı çözmek için MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı personellerinden oluşan uzman ekip oluşturuldu.

SD KARTTAN BİLGİLER ÇIKTI

Şifreli kart 28 Eylül 2016 günü ekiplere teslim edildi ve 2 yıl süren uzun uğraşlar sonunda program içerisindeki şifreli kayıtlar Excel dokümanlarına çevirerek okunabilir hale getirildi. Programda “katalog” ve “personel” isimli dosyaların bulunduğu, bu dosyaların içinde de örgüt mensubu jandarma personeli ile bu kişilerden sorumlu mahrem imamların bilgilerinin yer aldığı tespit edildi ve dosya Ankara’ya gönderildi.

18 DALGA OPERASYON

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, bu tespit sonrası geniş kapsamlı soruşturma başlattı. Ankara Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekiplerince yürütülen başarılı çalışmalarda, örgüte büyük darbe vuruldu. SD karttan çıkan bilgiler doğrultusunda jandarma yapılanmasına yönelik 18 dalga operasyon gerçekleştirildi. Bu kapsamdaki ilk operasyon 6 Kasım 2020’de gerçekleştirildi. Operasyon için tüm hazırlıklarını tamamlayan terör polisi, mahrem imam olduğu gerekçesiyle hakkında gözaltı kararı çıkartılan 90 kişiden 75’ini yakaladı. Emniyet’te sorguya alınan şüphelilerden 61’i etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyerek itirafçı oldu ve bin 900 FETÖ’cünün ismini verdi.

7 BİN KİŞİNİN İSMİNİ VERDİLER

Operasyon sayısı 18’e ulaşırken toplamda bin 323 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, bu kişilerden 948’i yakalandı. Polis sorgusunda itirafçı olmak isteyen 533 şüpheli, örgüte dair bildiklerini anlattı. Bunun yanı sıra örgüt mensubu olduğunu bildikleri kişilerin isimlerini de vererek FETÖ’nün mahrem yapılanmasının çözülmesini hızlandırdılar. İtirafçı FETÖ’cüler, 7 bin 7 örgüt mensubunu teşhis etti. Polisin, teşhis edilen örgüt mensuplarına yönelik çalışması devam ediyor.


#FETÖ
#Nihat Keskin
#SD kart
#TEM
il y a 2 ans