Birikim Okulları BIRIXA Ulusal Robot Şampiyonası’nı Başakşehir’de gerçekleştirdi

15:03, 01/06/2026, Pazartesi
Yeni Şafak
Birikim Okulları BIRIXA Ulusal Robot Şampiyonası’nı Başakşehir’de gerçekleştirdi
Şampiyona boyunca öğrenciler yalnızca teknik becerilerini değil; analitik düşünme, hızlı karar alma, takım koordinasyonu ve üretkenlik gibi yetkinliklerini de ortaya koyma fırsatı buldu.

Birikim Okulları tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen BİRİXA Ulusal Robot Şampiyonası, Başakşehir Kampüsü’nün ev sahipliğinde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve birçok farklı okuldan gelen öğrenciler, teknoloji ve robotik alanındaki yeteneklerini sergiledikleri organizasyonda kıyasıya mücadele etti.

Serbest Kategori, Robo Futbol, Çizgi İzleyen, Mini Sumo ve Labirent kategorilerinde gerçekleştirilen şampiyonaya 500’ün üzerinde yarışmacı katıldı. Organizasyona katılan öğrencilerin büyük bölümünü Birikim Okulları dışından gelen yarışmacılar oluşturdu.

Gün boyunca devam eden müsabakalarda öğrenciler; tasarladıkları robotlarla parkur görevlerini tamamlamak, strateji geliştirmek ve en yüksek performansı ortaya koymak için yarıştı. İzleyiciler arasında oluşan heyecan ve rekabet atmosferi organizasyona ayrı bir dinamizm kattı.

Birikim Okulları’nın teknoloji ve üretim odaklı eğitim yaklaşımını yansıtan organizasyon; öğrencilerin üretim, tasarım, problem çözme ve takım çalışması becerilerini geliştirmeyi amaçlayan önemli bir platform olarak dikkat çekti.

Şampiyona boyunca öğrenciler yalnızca teknik becerilerini değil; analitik düşünme, hızlı karar alma, takım koordinasyonu ve üretkenlik gibi yetkinliklerini de ortaya koyma fırsatı buldu.

Önceki haftalarda farklı uluslararası organizasyonlarda elde ettiği derecelerle dikkat çeken Birikim Okulları; teknoloji, kodlama ve robotik alanındaki çalışmalarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Birikim Okulları öğrencileri, 18. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda dünya ikinciliği elde ederken; KelebekRO Uluslararası Robot Yarışması’nda ise dünya birinciliğine imza atmıştı.

Program kapsamında öğrenciler, danışman öğretmenler ve ziyaretçiler teknoloji odaklı birçok projeyi yakından inceleme imkânı elde ederken; yarışma alanlarında ortaya çıkan çalışmalar katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Birikim Okulları yetkilileri, bilim ve teknoloji odaklı organizasyonların önümüzdeki süreçte de devam edeceğini belirterek; önümüzdeki yıl BİRİXA Ulusal Robot Şampiyonası’nın çok daha geniş katılım ve kapsamla gerçekleştirilmesinin beklendiğini ifade etti.


Birikim Okulları’ndan 11 yıllık akademik gelenek: Bu yılın teması 'Yapay Zekâ'
Gündem
Birikim Okulları’ndan 11 yıllık akademik gelenek: Bu yılın teması 'Yapay Zekâ'
Birikim Okulları 5. MOIC Zirvesi: 'Filistin’in yeniden inşası için küresel vazifemiz' temasıyla gerçekleştirildi
Gündem
Birikim Okulları 5. MOIC Zirvesi: 'Filistin’in yeniden inşası için küresel vazifemiz' temasıyla gerçekleştirildi
Birikim Okulları II. PDR Zirvesi 'Öz Yeterlilik' temasıyla gerçekleştirildi
Hayat
Birikim Okulları II. PDR Zirvesi 'Öz Yeterlilik' temasıyla gerçekleştirildi

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026