|

Bunlar nasıl aydın?

PKK’nın terör eylemlerine ve roketli saldırılarına sus pus olan sözde 170 aydın, Zeytin Dalı harekatıyla teröristlerin büyük kayıp vermesinin ardından adeta tutuştu. Gezi imamı İhsan Eliaçık, sanatçı Zülfü Livaneli, gazeteci Ece Temelkuran, akademisyen Nimet Yardımcı gibi isimlerin başını çektiği aydınlar Meclis'e bir mektup göndererek operasyonların bitirilmesini istedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/01/2018 Saturday
Güncelleme: 15:13 - 29/01/2018 Monday
Yeni Şafak
Sözde aydınlar Meclis'e bir mektup göndererek operasyonların bitirilmesini istedi.
Sözde aydınlar Meclis'e bir mektup göndererek operasyonların bitirilmesini istedi.

Zeytin Dalı Harekatı’na karşı TBMM’ye ‘Savaşa Hayır’ başlıklı mektup gönderen 170 sözde aydının, PKK/PYD ve FETÖ’nün terör eylemlerine ses çıkarmaması dikkat çekti. Zeytin Dalı Harekatı sırasında adeta ‘barış yanlısı’ imajı çizen sözde aydınların, konu PKK’nın terör eylemleri olduğunda sus pus olması dikkat çekti. Örgütün Suriye kolunun bölgeden temizlenmesi için başlatılan operasyonu ‘savaş’ olarak nitelendiren sözde aydınlar, PKK’nın bugüne dek yaptığı terör eylemlerini ise görmezden geldi. Bildiriye imza atan Tiyatrocu Halil Ergün, “Kürtler gerekirse bağımsızlık isteyebilir” diyerek, ülkeyi bölmeye çalışan terör örgütüne yeşil ışık yakmasıyla bilinirken, Sanatçı Zülfü Livaneli ise örgütün doğu illerinde açtığı hendeklere tepki göstermediği gibi, Avrupa’da düzenlenen bir programda “Türkiye Sur’da katliam yapıyor” başlıklı konuşmasıyla ülkesini şikayet etmişti. Harekata ilişkin ‘Savaşa Hayır’ başlıklı mektubu TBMM’ye gönderen 170 sözde aydın imza atmıştı.


SANATÇI TERÖRİST CENAZESİNDE

Mektuba imza atanlardan biri olan Yazar İhsan Eliaçık, daha önce ‘özyönetim Kuran’da var PKK bağımsızlık isteyebilir’ açıklamasıyla büyük tepki çekmişti. Sanatçı Suavi ise terör eylemleri sırasında imha edilen teröristlerin cenazelerine katılmıştı. Terör örgütü PKK’nın hendek kazarak sözde özyönetim ilan ettiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinde belediye başkanlığı yapan Abdullah Demirbaş, silahlı terör örgütü kurma ve yönetme iddiasıyla yargılanmıştı. Belediye imkanlarını PKK’ya seferber eden Demirbaş’ın yerine İçişleri Bakanlığı kayyum atamıştı. Abdullah Demirbaş’ın 16 yaşındaki oğlunun ise terör örgütü saflarına katıldığı biliniyor. PKK’nın doktoru olarak bilinen Gencay Gürsoy da sözde barış mektubuna imza atanlardan biriydi. Gürsoy, teröristbaşı Öcalan’ın hapiste yatmasını eleştirerek, evhapsine çıkmasını talep etmişti.


TERÖRÜ ÖVE ÖVE BİTİREMEDİLER

PKK'lı teröristlerle yaptığı röportajlarıyla tanınan İnsan Hakları Aktivisti Nimet Tanrıkulu’nun da imza attığı sözde barış mektubunda, Türkücü Ferhat Tunç, PKK’yı öven sözde barış bildirisine imza atan Nimet Yardımcı ve Ahmet Aykaç, Boğaziçi Üniversitesi Barış Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi yöneticisi Nur Bekata Mardin, Avukat Fethiye Çetin, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, Prof. Şebnem Korur Fincancı, Prof. Baskın Oran, CHP eski milletvekili Binnaz Toprak, Gazeteci Hasan Cemal, Gazeteci Ece Temelkuran, Halit Ziya Uşaklıgil’in torunu Emine Uşaklıgil, Sanatçı Lale Mansur, Gezi İmamı İhsan Eliaçık, Prof. Dr. Murat Belge ile Eski Turizm Bakanı Ertuğrul Günay imza atan sözde aydınlardan bazıları.

#Terör
#Zülfü Livaneli
#İhsan Eliaçık
#Lale Mansur
6 years ago