|

Bye Bye Bush'a sipariş yağıyor

Bush'a atılan ayakkabının üreticisi olduğunu söyleyen Ramazan Baydan'ın hem işleri açıldı hem de New York Times'a haber oldu. Baydan, ayakkabısının ismini de “Bye Bye Bush” diye değiştirdi.

Abdullah Yıldırım
00:00 - 22/12/2008 Pazartesi
Güncelleme: 02:54 - 22/12/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Bye Bye Bush'a sipariş yağıyor
Bye Bye Bush'a sipariş yağıyor

Bush'u protesto eden bir gazetecinin fırlattığı ayakkabının kendi imalatı olduğunu söyleyen Baydan Ayakkabıcılık'ın sahibi Ramazan Baydan'ın hem işleri açıldı hem de ünlü oldu. Ayakkabılarıyla New York Times'a haber olan Baydan, yurt dışından ayakkabı siparişi almaya başlayınca ilk iş olarak 271 olan kendi tasarımı ayakkabısının adını “Bye Bye Bush” olarak değiştirdi.


BARIŞI GETİRECEK

10 yıldır ürettiği ayakkabılarını kendi tasarlayan Baydan, Bush'un kafasına fırlatılan ayakkabı modeline yurt dışından sipariş yağdığını anlatıyor. Baydan ayakkabıya olan talepten oldukça memnun gözüküyor. Satışlardan çok memnun olduğunu söyleyen Baydan, “Benim ayakkabım şu an dünya barışına hizmet ediyor. Bu çok önemli. İler de reklam filmi de çekebiliriz. Reklamcılarla görüşüp değerlendireceğim. Çıkış sloganımız ise 'Bye bye Bush, hoş geldin barış' olacak” dedi. Baydan İsviçre'den tüm Avrupa'ya dağıtılmak üzere 90 bin, Amerika'dan 18 bin, Romanya ve Yugoslavya başta olmak üzere Balkan ülkelerinden 47 bin, İngiltere'den 5 bin, Almanya'dan 22 bin, Cezayir'den 8 bin, Irak'tan 175 bin ve diğer dünya ülkelerinden de 7 bin sipariş alarak, toplamda 377 bin çift sipariş aldığını belirtti.

Bush'un kafasına fırlatılan ayakkabı imalatçısını haber yapan New York Times, Baydan'ın iddiası ispatlanmamış bile olsa ayakkabı imalatında patlama olduğunu haber yapmış ve Baydan'ın “Sayın Bush görevinden ayrılmadan önce ekonomi adına bir iyilik yaptı” sözlerine yer verdi.


Zeydi'den dayakçılara dava

ABD Başkanı Bush'a ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi, gözaltına alındıktan sonra kendisini dövdükleri gerekçesiyle güvenlik görevlilerine dava açtı. Zeydi'nin avukatı Diya El Saadi, gazeteciye şiddet uygulayanların Irak başbakanlığına bağlı basın merkezinin güvenliği için çalıştıklarını kaydetti. Zeydi'nin vücudunda darp izleri bulunduğunu, bir dişinin kırıldığını ve gözünün yaralandığını belirten avukat, buna ilişikin iki rapor aldıklarını söyledi. El Saadi, müvekkiline gözaltı sırasında şiddet uygulandığını, cezaevinde dövülmediğini belirtti.



15 yıl önce