|

Cankurtaran

Bursa’da bıçaklanan bir kişinin, kaldırıldığı hastanenin koridorunda kalbi durdu. Hemen sedyenin üzerine fırlayan Dr. Hüseyin Yenice, ameliyathaneye gidene kadar kalp masajı yaptığı yaralıyı tekrar hayata döndürdü. Dr. Yenice, “Sedyeye çıktığım anı hatırlamıyorum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/02/2018 Cuma
Güncelleme: 09:58 - 23/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Dr. Hüseyin Yenice’nin müdahalesi can kurtardı.
Dr. Hüseyin Yenice’nin müdahalesi can kurtardı.

Bursa’da kahraman doktor, sedye üzerine çıkarak ameliyathaneye kadar yaptığı kalp masajıyla yaralıyı kurtardı. Bir kavgada bıçaklanan 32 yaşındaki erkek hasta, 112 Acil Servis ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Bursa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ambulanstan indirildikten sonra sedyeyle acil birimine alınan ve buradan da zaman geçirilmeden ameliyathaneye götürülmek istenen yaralının koridorda kalbi durdu.

SEDYEDE KALP MASAJI

Durumun ciddiyetin fark eden Acil Tıp Uzmanı Dr. Hüseyin Yenice, hemen sedyenin üzerine çıkarak hastaya kalp masajı yapmaya başladı. Ameliyathaneye kadar sedye üzerinde kalp masajını sürdüren doktor, yaralıyı tekrar hayata döndürdü. Ameliyatı da başarılı geçen hastanın genel durumunun iyi olduğu ve hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğü bildirildi. Hastaya sedye üzerinde kalp masajının yapıldığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

O ANI HATIRLAMIYORUM

Dr. Hüseyin Yenice, dün sabah saatlerinde bıçaklanan kişinin hastaneye hemen getirildiğini ve müdahaleleri anında gerçekleştirdiklerini söyledi. Hastanın ilk anda durumunun çok kötü olduğunu aktaran Yenice, şunları kaydetti: “Kalbinin sol alt tarafında iki kesi vardı. İlk müdahaleleri yaptıktan sonra hekimlerimizi aradık. Onlar da acilen ameliyathaneye getirmemizi istediler. Sedyenin üzerine çıkıp kalp masajı yaptığım anı hatırlamıyorum. Yollarda gelip giderken kalp masajı çok zor oluyor. Özellikle de hasta sedye üzerindeyse. O an yapmam gerekiyordu ve çok şükür yaptım. Biz de hastamızın ‘hipoksi’ kalmaması için elimizden geldiğince hızlı bir şekilde ameliyathaneye çıkardık. Hastamız şu an hayatta.”

BAŞHEKİMDEN TEŞEKKÜR

Hastane Başhekimi Op. Dr. Tarık Kuzhan, yaptığı açıklamada, yaralının sabah saatlerinde hastaneye geldiğini ve hızla koordinasyon sağlandığını söyledi Başhekim Kuzhan, yaralının hayatta kalmasını sağlayan Dr. Hüseyin Yenice başta olmak üzere tüm ekibe teşekkür etti.

  • SEDYEDE KALP MASAJI
  • Dr. Hüseyin Yenice’nin ameliyathaneye gidene kadar yaralıya sedye üzerindeki kalp masajı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

#Bursa
#Hastane
#Kalp Masajı
6 yıl önce