|

Çavuşoğlu: Gerekli tepkiyi gösterdik

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, dün Libya açıklarında Türk gemisine düzenlenen saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu "Bu saldırıyla ilgili gerekli tepkimizi gösterdik. Yakından da takip ediyoruz. Uluslararası camiadan da tepkiler geliyor" dedi.

Yeni Şafak
13:35 - 12/05/2015 Salı
Güncelleme: 10:41 - 12/05/2015 Salı
DHA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Türk kuru yük gemisinin Libya'nın Tobruk Limanı'na giderken ağır silahlı saldırıya uğraması hakkında açıklamalarda bulundu.



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri BakanıNikos Kocias ile ortak basın toplantısı düzenledi.


Çavuşoğlu, basın toplantısında Türk kuru yük gemisinin Libya'nın Tobruk Limanı'na giderken ağır silahlı saldırıya uğraması hakkında açıklamalarda bulunarak "Gemi, Gemlik fırkateyninin kontrolü altında Fethiye'ye doğru hareket etmeye başladı. Bugün itibariyle Fethiye'ye ulaşmasını bekliyoruz. Bu saldırıyla ilgili gerekli tepkimizi gösterdik. Yakından da takip ediyoruz. Uluslararası camiadan da tepkiler geliyor. ABD gibi birçok müttefik ülkeden de bu konuda kınama ve kaygıları dile getiren mesajlar geldi. Libya'nın bir an evvel içinde bulunduğu durumdan kurtulması gerekiyor. Devam eden müzakerelerden bir sonuç elde edilmesini istiyoruz. Libya'nın uzlaşıya ihtiyacı var. Fakat tüm tarafların bunu destekleyici adımlar atması gerekiyor. Ama maalesef hala saldırılarla ya da şiddetle sonuç elde etmeye çalışan gruplar var. Bunları dışarıdan destekleyen ülkeler var. Bunların Libya'ya faydası yoktur. Biz Libya'daki çözüm sürecini destekliyoruz. BM kararları çerçevesinde bir an evvel müzakereler sonuç versin. Libya'da ulusal birlik sağlansın. Dünkü gibi barbarca saldırılardan da Libya kurtulsun" diye konuştu.

#Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
#Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias
#Libya
#Tobruk Limanı
9 yıl önce