|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a 'Abdülhamid Han' yanıtı: Erdoğan görevini yapıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdülhamid Han sondaj gemisinin göreve başlamasından rahatsız olan Yunanistan'a tepki gösterdi. "Yunanistan çok rahatsız olmuş, 'Erdoğan ne yapıyor.' demiş. Erdoğan bir şey yapmıyor, görevini yapıyor." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu gemi dünyada ilk, öyle bir sondaj gemisi. Biz yıllarca paramızla sondaj yaptıracak gemi kiralayamazdık ama şimdi 4 sondaj gemimiz, iki sismik araştırma gemimiz var, şimdi biz güçlüyüz." ifadelerini kullandı.

18:27 - 11/08/2022 Perşembe
Güncelleme: 18:37 - 11/08/2022 Perşembe
AA
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen, Devlet Su İşleri tarafından yapımı tamamlanan 34 hidroelektrik santralin açılış törenine katıldı.

Konuşmasında, Abdülhamid Han sondaj gemisinin göreve başlamasından rahatsız olan Yunanistan'a da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan,
"Yunanistan çok rahatsız olmuş, 'Erdoğan ne yapıyor.' demiş. Erdoğan bir şey yapmıyor, görevini yapıyor."
ifadelerini kullandı.

"ŞİMDİ BİZ GÜÇLÜYÜZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan,
"Bu gemi dünyada ilk, öyle bir sondaj gemisi. Biz yıllarca paramızla sondaj yaptıracak gemi kiralayamazdık ama şimdi 4 sondaj gemimiz, iki sismik araştırma gemimiz var, şimdi biz güçlüyüz."
diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salondaki gençlere, "Dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz. Şunu da unutmayacağız, bize durmak yakışmaz." tavsiyesinde bulundu.



#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Abdülhamid Han
#Yunanistan
2 yıl önce