|

Dünya devi Ferrero Manisa'yı tatlandıracak

30 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren Ferrero, ithal etmekte olduğu Nutella ve Kinder ürünlerini Manisa'da üretecek. 95 milyon avroluk yatırım kararı alan firma, üretime 2013 yılında başlayacak

00:00 - 2/03/2012 Cuma
Güncelleme: 22:16 - 1/03/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Dünya devi Ferrero Manisa'yı tatlandıracak
Dünya devi Ferrero Manisa'yı tatlandıracak

Dünyanın dördüncü büyük çikolata ve şekerleme üreticisi konumundaki İtalyan Ferrero, Manisa OSB alanı içinde, 146 bin metrekare arazi kapsamında üretim tesisine temel attı. 95 Milyon Avro değerinde sıfırdan yatırımla 2013 yılı içerisinde üretime geçecek tesis, ilk etapta doğrudan 200 kişiye istihdam imkanı sağlayacak. Ferrero'nun dünyadaki 19. fabrikası olacak olan Manisa'daki üretim tesisi öncelikle, Nutella ve soğuk dolap ürünleri olan Kinder Süt Dilimi ve Kinder Pingui ile Türk pazarına hizmet edecek.

AÇILIM İÇİN İTİCİ GÜÇ OLACAK

Tören sırasındaki konuşmasında Ferrero Sözcüsü, İtalya'nın eski Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili “Ferrero olarak dünya genelinde çeşitli ülkelere yaptığımız yatırımları incelediğinizde, başlayan yatırımların zaman içinde ne boyutta yatırımlara dönüştüğünü görebilirsiniz. Bu bizim için çok değerli bir yatırım. Bizlerin bölgeye açılımı açısından da önemli bir itici güç olacak. Bu projenin hayata geçirilmesi için her etapta son derece önemli katkılarda bulunan T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'na özellikle teşekkür etmek isterim” dedi.


Getireceği katma değer önemli

T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı M. İlker Aycı, Ferrero'yu Ajans olarak yakından takip ettiklerini belirterek, “Bu yatırımın kendisi değerli olduğu gibi getireceği katma değerler de önemli. Bu yatırım Türkiye'nin halihazırda ithal ettiği bir ürün gamının önemli bir ihracatçısı olmasına olanak sağlayacak. Yabancı yatırımcıları ülkemizde yatırım yapmaya teşvik ederken aradığımız da ülke ekonomimize bu şekilde bir katkıda bulunması” şeklinde konuştu.



12 yıl önce