|

Diyanet İşleri Başkan Vekili Keleş'ten Mekke Hastanesi'ni ziyaret

Diyanet İşleri Başkan Vekili Keleş, Diyanet İşleri Başkanlığınca Mekke'de kurulan Diyanet Mekke Hastanesi'ni ziyareti sırasında, "Sağlık ekibimizin ibadet şuuruyla çalıştığını görmekten memnuniyet duydum. Görevlerini yerine getirmenin yanında Allah'ın misafirlerine hizmet etmenin bilincindeler" dedi.

Yeni Şafak
19:45 - 29/08/2017 Salı
Güncelleme: 21:01 - 29/08/2017 Salı
AA
Diyanet İşleri Başkan Vekili Ekrem Keleş
Diyanet İşleri Başkan Vekili Ekrem Keleş

Diyanet İşleri Başkan Vekili Ekrem Keleş, "Sağlık ekibimizin ibadet şuuruyla çalıştığını görmekten memnuniyet duydum. Görevlerini yerine getirmenin yanında Allah'ın misafirlerine hizmet etmenin bilincindeler. Yaptıkları her çalışmanın kendilerine ibadet sevabı kazandırdığının şuuruyla hareket ettikleri için burada yaptıkları hizmet bir başka oluyor." dedi.

Keleş, Diyanet İşleri Başkanlığınca Mekke'de hac ibadetini yerine getiren Türk hacılar için kurulan Diyanet Mekke Hastanesi'ni ziyaret etti.

Tedavi gören hastalara geçmiş olsun dileklerini ileten Keleş, yetkililerden hastaların durumuna ilişkin bilgi aldı.

Yatarak tedavi gören hastaların Arafat'a intikalleri konusunda yetkililerden brifing alan Keleş, hastaların "
Arafat'a çıkabilecek miyiz?
" sorusu üzerine, "İnşallah hep birlikte Arafat'a çıkacağız. Orada dua edeceğiz. Arafat'ın o manevi atmosferini yaşayacağız." dedi.

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Keleş, hac mevsiminin bütün dünya hacıları için hayırlara vesile olmasını diledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hac organizasyonunda en önem verdikleri hizmetlerin başında sağlık hizmetinin geldiğine dikkati çeken Keleş, şöyle konuştu:

  • "Allah'a hamdolsun sağlık ekibimiz yıllardır özveriyle çalışıyor. Sağlık ekibimizin ibadet şuuruyla çalıştığını görmekten memnuniyet duydum. Görevlerini yerine getirmenin yanında Allah'ın misafirlerine hizmet etmenin bilincindeler. Yaptıkları her çalışmanın kendilerine ibadet sevabı kazandırdığının şuuruyla hareket ettikleri için burada yaptıkları hizmet bir başka oluyor. Mekke'de hacılarımız buraya geldikleri andan itibaren kendilerini Türkiye'deki hastanelerde hissediyorlar, bu sevindirici bir husus."
"Hastanemizin ödül alması sevindirici"

Türk hacıların yaş ortalamasının yüksek olmasından dolayı hastane ihtiyacının önemine işaret eden Keleş, şunları kaydetti:

"Hacılarımızın yaş ortalamasının yüksek olması hastaneye olan ihtiyacı artırıyor. Hastanemizin Mekke'de bu hizmeti sunan İslam ülkeleri içerisinde birincilik ödülü almış olması da bizim için ayrıca sevinç vesilesi.
Bu vesileyle doktorlarımız, hemşirelerimiz, sağlık ekibimiz olmak üzere burada çalışan bütün görevlilerimize teşekkürü yerine getirilmesi gereken bir vazife olarak addediyorum. Allah çabalarını karşılıksız bırakmasın.
"

Medine ekibinin de dahil olmasıyla bugün itibarıyla 600 sağlık personelinin hizmet verdiği Diyanet Mekke Hastanesi'nde uzman ve pratisyenlerden oluşan 136 doktorla 600 sağlık personeli hizmet veriyor. Arafat'ta ise 3 çadır hastane ve 10 gezici ambulans hacılara hizmet verecek.

#Ekrem Keleş
#Diyanet Mekke Hastanesi
7 yıl önce