|

Dost ülkeler Türkiye'deki yangınlar için seferber oldu: İspanya'nın destek uçakları Dalaman'da

Son bir haftadır başta Ege ve Akdeniz olmak üzere Türkiye'nin birçok noktasında başlayan orman yangınlarıyla mücadele tüm hızıyla sürüyor: Yangınların büyük bir kısmı kontrol altına alınırken, dost ülkelerden yardımlar da gelmeye devam ediyor. son olarak İspanya’nın destek için gönderdiği yangın söndürme uçakları Dalaman’a iniş yaptı.

12:24 - 3/08/2021 Salı
Güncelleme: 12:36 - 3/08/2021 Salı
Yeni Şafak
İspanya’nın destek için gönderdiği yangın söndürme uçakları Dalaman’a iniş yaptı.
İspanya’nın destek için gönderdiği yangın söndürme uçakları Dalaman’a iniş yaptı.

Türkiye’nin ciğeri, Ege ve Akdeniz’in kalbi ormanlar, 1 haftadır alevlerle boğuşuyor. Ormanları kurtarmak için tüm imkanlar seferber ediliyor. Mücadelede; 13 su atar uçak, 3 idari uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri, 1 insansız helikopter, 708 arazöz ve su tankeri, 120 iş makinesi, yaklaşık 4 bin 800 personel görev yapıyor.

Yangınla mücadelede dost ülkeler de Türkiye'nin yardımına koştu. Başta kardeş Azerbaycan olmak üzere, Ukrayna ve Rusya'dan yangın söndürme uçakları geldi. Son olarak İspanya da alevlerle mücadele için yardıma koştu. İspanya'dan iki yangın söndürme uçağı, bir ulaştırma uçağı ve 27 pilot Türkiye'ye geldi.

  • Türkiye’deki İspanya Büyükelçiliği’nin resmi hesabından yapılan paylaşımda, "İki Corsair'imiz ile Dalaman'dayız. Şimdi şu ateşleri söndürelim" ifadeleri kullanıldı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, dün Hırvatistan'dan 1 ve İspanya'dan 2 Canadair tipi uçağın gönderileceğini duyurmuştu.



#İspanya
#Dalaman
#Türkiye
#Muğla
3 yıl önce