|

e-Devlet askerlik yeri sorgulama

2018 Şubat 98/1 askerlik yerleri bugün açıklanıyor. Askerlik yerleri 12 Ocak yani bugünden itibaren e-Devlet üzerinden erişime açılacak. 98/1 askerlik yerleri sorgulama işlemi, yedek subay, kısa dönem ve uzun dönem er adayları için e-Devlet sorgulama ekranı üzerinde sorgulama yapmanız için tek yapnaız gereken haberin detaylarını okuyup e-Devlet kapısına gitmek. Askerlik sevk evrakları, yol ve iaşe ücretleri nasıl alınır? İşte 2018 Şubat asker alma hakkında merak edilenler ve e-Devlet kapısı sorgulama ekranı.

Yeni Şafak
11:46 - 12/01/2018 Cuma
Güncelleme: 12:04 - 12/01/2018 Cuma
Yeni Şafak
Acemi erler yemin töreni.
Acemi erler yemin töreni.
2018 Şubat
98/1 askerlik yerleri
12 Ocak yani bugünden itibaren
e-Devlet
üzerinden erişime açılacak. Bu nedenle askerlik yerleri açıklandı mı sorusu birçok kişinin gündeminden düşmüyor. Askere gidecek olanların askerlik yerlerini öğrenebilmeleri için e-Devlet kapısından askerlik sorgulama sayfalarını açmaları yeterli. 98/1 askerlik yerleri sorgulama işlemi, yedek subay, kısa dönem ve uzun dönem er adayları tarafından e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Askerleri yerlerini e-Devlet üzerinden sorgulama işlemleri ardından asker adaylarını bekleyen bazı evrak işleri var. Bu aşamadan sonra asker adaylarının kafasını meşgul eden sorular şunlar:
Askerlik sevk evrakları, yol ve iaşe ücretleri nasıl alınır
? İşte 2018 Şubat asker alma hakkında merak edilenler ve e-Devlet 98/1 askerlik yeri sorgulama ekranı.

2018 Şubat askerlik yeri belli oldu mu?

Bakanlık tarafından yayınlanan duyurunun 3'üncü maddesinde askere gidecek olanlar sevk edilecekleri sınıf ve eğitim merkezleri ile hangi grupta silahaltına alınacaklarını, askerlik şubeleri ile e-devlet üzerinden 12 Ocak 2018 tarihinden itibaren öğrenebilecekler.

Askerlik yerleri nasıl öğrenilir?

Er adayları celp dönemlerini E-Devlet üzerinden öğrenebilecek. E-Devlet'e giriş yapacak adaylar, bu sisteme erişim şifresini PTT'den kimlikleri karşılığında alabilecekler.

T.C kimlik numarası ve PTT'den alacakları şifre ile sisteme giriş yapacak olan asker adayları, sol üst köşede yer alan e-hizmetler bölümüne tıklayacak. Tıkladıkları bölümde, sayfanın üst bölümünde yer alan 'Hizmet Adı' kutucuğuna kısa dönem askerler 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama', uzun dönem askerler ise 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' ifadesini yazdıktan sonra, karşılarına çıkacak olan linke tıklayacak. Linkin tıklanmasının ardından karşılarına çıkacak 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu' ya da 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' butonuna tıklayacak olan asker adayları, askerlik yapacağı birliği kolayca öğrenebilecek.

Bu adımların ardından ise sırasıyla, Sevk Bilgilendirmesi, Sevk Kişisel Bilgiler, Sevk Başvuru Bilgilendirme veSevk Belgesi bilgisi alınabilecek. Sevk belgesinde, asker adayının birliğine teslim olacağı günler ve yol izinleri bilgisi yer alacak. Belgeler, kısa bir süre içerisinde bu sistem üzerindne alınabilecek.

98/1 ne zaman askere gidecek?

98/1 döneminde askere gidecek olan vatandaşların silah altına alınacağı tarih, A grubu olarak askere gidecekler için 3 ila 8 Şubat arasında olacakken, B grubu olarak askere gidenler için bu tarih Mart ayının ilk haftası olacaktır.

Milli Savunma Bakanlığı 2018 Şubat er celbi duyurusu


Şubat 2018 er celp döneminde silâhaltına alınacak er statüsündeki yükümlülerin, celp ve sevk işlemlerine ilişkin hususlar, 1111 sayılı askerlik kanunu’nun 45’inci maddesi uyarınca müteakip maddelerde açıklandı. Şubat 2018 er celp dönemi açıklaması şöyle:

  • - 1998 doğumlu ve bunlarla işleme tabi er statüsündeki yükümlülerden, kayıtlı olduğu askerlik şubesinin genel celp dönemi şubat 2018 olanlar,
  • - Celp dönemi şubat 2018 olmadığı halde, şubat 2018 celp döneminde silâhaltına alınmak isteyen yükümlülerden bu talepleri uygun bulunanlar,
  • - Yasal nedenlerle askerlikleri ertelenenler ile sevkleri tehir edilenlerden, erteleme ve sevk tehir şartlarını kaybettiklerinden şubat 2018 er celp döneminde sevke tabi olanların sevkleri yapılacak.
  • - Sevke tabi yükümlüler, sevk edilecekleri sınıf ve eğitim merkezleri ile hangi grupta silahaltına alınacaklarını, askerlik şubeleri ile e-devlet üzerinden 12 ocak 2018 tarihinden itibaren öğrenebilecekler, nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle askerlik şubelerinden veya e-devlet üzerinden sevk evrakını alabilecekler.

Şubat 2018 er celbinde sevke tabi yükümlüler için tarihler

  • - Askerlik şubelerinden 12 ocak - 31 ocak 2018,
  • - e-devlet üzerinden 12 - 25 ocak 2018 tarihlerinde yaptırabilecekler.
  • İkinci grupta sevke tabi olanlar sevk işlemlerini;
  • - Askerlik şubelerinden 01 mart - 13 mart 2018,
  • - e-devlet üzerinden 01 - 08 mart 2018 tarihlerinde yaptırabileceklerdir.

Askerlik yol ve iaşe ücretleri nasıl alınır

Sevk evrakını alan yükümlüler yol ve iaşe bedellerini nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle PTT işyerlerinden veya PTT kart ile PTT matiklerden alabilecekler.

Bakaya kalmamak için bu tarihlere dikkat

5. Şubat 2018 er celbi 1’inci grupta sevke tabi olanlardan 31 ocak 2018 dahil, 2’nci grupta sevke tabi olanlardan 13 mart 2018 dahil tarihine kadar sevk işlemini yaptırmayanlar ile sevk evrakını aldıkları halde kendilerine tanınan yasal yol süresi sonuna kadar birliklerine katılmayanlar, 1111 sayılı askerlik kanununun 89’uncu maddesi gereğince bakaya işlemine tabi tutulacaklar.


#askerlik
#e-devlet
6 yıl önce