|

Erdoğan 20 ülkenin lideriyle görüşecek

BM Genel Kurulu ve G-20 zirvesine katılmak üzere ABD'ye gidecek olan Başbakan Erdoğan'ı yoğun gündem bekliyor. Erdoğan, 5 günlük temasları sırasında 20 liderle ikili görüşmelerde bulunacak, çeşitli platformlarda konuşmalar yapacak.

Anka
00:00 - 20/09/2009 Pazar
Güncelleme: 03:22 - 20/09/2009 Pazar
Yeni Şafak
Erdoğan 20 ülkenin  lideriyle görüşecek
Erdoğan 20 ülkenin lideriyle görüşecek

Başbakan Erdoğan BM Genel Kurulu, G-20 zirvesi ve diğer bazı etkinliklere katılmak üzere yarın ABD ziyaretine çıkacak. 26 Eylül'e kadar temaslarını sürdürecek Erdoğan'ın New York'ta BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un yanısıra, 20 devlet ve hükümet başkanıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmesi öngörülüyor.

Erdoğan Demokratik Pakistan'ın Dostları Grubu Zirvesi'ne, İKÖ'nün kuruluşunun 40. yıldönümü kutlamasına, Clinton Küresel Girişimi tarafından düzenlenecek etkinliğe ve Balkan-Amerikan Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenecek konferansın açılış resepsiyonuna katılarak birer konuşma yapacak, Princeton Üniversitesi'nde ve Medeniyetler İttifakı Yazmanlığı'nın işbirliğiyle New York Üniversitesi bünyesindeki Levin Enstitüsü'nde birer konferans verecek olan Erdoğan New York ve çevresinde yaşayan vatandaşlarla biraraya gelecek.

Erdoğan, ABD'den ayrılmadan önce Ahmet Ertegün'e verilmesi daha önce kararlaştırılan Devlet Nişanı'nı, düzenlenecek bir resepsiyon sırasında Ertegün'ün eşi Mica Ertegün'e takdim edecek.


15 yıl önce