
Adana'da insanların duygularını sömürerek dolandırıcılık yapan yaşlı adam pes dedirtti.Yüreğir ilçesinde fenalaşıp bisikletten düşmüş numarası yaparak vatandaşlardan ilaç parası isteyen 65 yaşındaki Ahmet Ç, gazeteciler tarafından görüntülendi. Dolandırıcının daha önce de zabıta ve polis ekipleri tarafından dilencilik yaptığı için yakalanarak idari para cezasına çarptırıldığı öğrenildi.
Görüntülenince arkasına bakmadan kaçtı
Muhabirlerin Ahmet Ç.'nin etrafından ayrılmasının ardından dolandırıcı bisikletiyle ilerledikten sonra 100 metre ileride yine fenalaşma numarası yaptı. Çevredeki 2 genç Ahmet Ç.'nin fenalaştığını düşünerek otomobillerini durdurup yanına koştu. Ahmet Ç.'yi yerden kaldıran vatandaşlar, dolandırıcılık vakasıyla karşı karşıya kaldıklarını muhabirlerden öğrenince tepki gösterdi.
- Görüntülendiğini fark eden Ahmet Ç. ise hızlıca bisikletine binerek olay yerinden kaçtı. Tüm bu yaşananlar anbean görüntülendi.
"Dolandırıcı olduğunu öğrenmeseydik para verecektik"
Hayatlarında ilk kez böyle bir olayla karşılaştıklarını belirten vatandaşlar, "Biz aracımızla yolda giderken aniden bisikletin üzerinden düştü. Hemen yardıma koştuk, bize aç olduğunu, eczaneden 33 liralık ilaç alması gerektiğini söyledi. Dolandırıcı olduğunu öğrenmeseydik, parayı verecektik" ifadelerinde bulundular.














