|

FETÖ'cülerin Pensilvanya'da kullandığı şifre: Dayının akrabaları geldi

FETÖ'nün emniyetteki yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianamede önemli bilgilere yer verildi. Örgüt mensuplarının Pensilvanya'da terörist başı Fetullah Gülen ile görüşmeye gittiklerinde açık kimliklerini gizledikleri ve kendilerini, "Dayının akrabaları geldi" belirlendi.

Yeni Şafak
15:54 - 31/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 16:29 - 31/05/2017 Çarşamba
Diğer
FETÖ'nün emniyetteki yapılanmasına yönelik iddianamede, örgüte dair önemli bilgilere yer verildi.
FETÖ'nün emniyetteki yapılanmasına yönelik iddianamede, örgüte dair önemli bilgilere yer verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "mahrem" nitelikli sözde emniyet teşkilatı yapılanmasında yönetici oldukları iddiasıyla aralarında meslekten ihraç edilen kamu görevlilerinin de bulunduğu 181'i tutuklu 198 şüpheli hakkında ''silahlı terör örgütü yöneticisi olmak'' suçundan 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay ve Mesut Erdinç Bayhan tarafından yürütülen FETÖ/PDY'nin ''mahrem imamlarına'' yönelik soruşturmanın, geçen nisan ayında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan örgütün emniyet yapılanmasına ilişkin kısmı tamamlandı.

Şifre: Dayının akrabaları geldi

Hürriyet'te yer alan habere göre, mahrem birimlerde yer alan örgüt elemanlarının Pensilvanya’ya örgüt lideri Fetullah Gülen ile görüşmeye gittiklerinde dahi açık kimliklerini gizledikleri ve kendilerini “Dayının akrabaları geldi” şeklinde tanıttıkları iddianamede anlatıldı. Ayrıca Gülen ile görüşmeye giden bu kişilerin tedbir amaçlı “Esnaf” olarak tanıtıldıkları da iddianamede belirtildi.


Gizli tanık 4 bin 700 isim verdi

Gizli tanığın savcılığa ifade vermek için gittiği sırada örgüte ilişkin birçok bilgi içeren 2 adet Micro SD kartve bir adet cep telefonu teslim ettiği anlatıldı. Gizli tanık Garson ifadesinde ise, kartlarda yaklaşık olarak 4 bin 700 örgüt mensubunun bilgisi olduğunu belirterek FETÖ’nün emniyet teşkilatındaki en üst düzey sorumlularının da ismini ifadesinde söyledi. Gizli tanık Garson il il emniyet teşkilatındaki üst düzey FETÖ sorumlularının da ismini ifadesinde verdi.

#FETÖ
#Fetullah Gülen
7 yıl önce