|

FETÖ'nün STK yapılanmasına operasyon: 22 gözaltı

İzmir'de düzenlenen FETÖ'nün STK yapılanmasına yönelik operasyonda 22 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin çoğunun örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullancısı olduğu, gözaltına alınanlar içinde FETÖ'nün KHK ile kapatılan derneklerinde yönetim kurulu üyeleri ile örgüt hiyerarşisinde "bölgeci", "bölge talebe mesulu", "belletmen" ve "izdivaç sorumlusu" görevindeki kişilerin de olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak
11:37 - 25/05/2018 Cuma
Güncelleme: 14:04 - 25/05/2018 Cuma
AA
Güvenlik güçlerinin FETÖ üyelerine yönelik çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Güvenlik güçlerinin FETÖ üyelerine yönelik çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında terör örgütünün illegal faaliyetlerini legal görüntü altında yürütmek amacıyla kurulan sözde sivil toplum kuruluşlarının üye, yönetici, çalışan ve kurucularından oldukları belirlenen 36 şüpheli hakkında yakalama, arama ve el koyma kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin İzmir merkez olmak üzere Hatay, Ankara, Afyon, Denizli, Isparta ve İstanbul'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda 22 zanlı yakalandı.

Şüphelilerden ikisinin yurt dışına kaçtığı tespit edilirken diğer firarilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Şüphelilerin çoğunun örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullancısı olduğu, gözaltına alınanlar içinde FETÖ'nün Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan derneklerinde yönetim kurulu üyeleri ile örgüt hiyerarşisinde "bölgeci", "bölge talebe mesulu (BTM)", "belletmen" ve "izdivaç sorumlusu" görevindeki kişilerin de olduğu öğrenildi.

Şüpheliler İzmir Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.


#FETÖ
#İzmir
#STK
6 yıl önce