|

Film gibi soygun: 1 milyonluk vurgun yapıp kaçtılar

İstanbul'da 7 kişilik çete, bir kuyumcunun bitişik dükkanının duvarını delerek bir milyon lira değerindeki altınları alıp kayıplara karıştı. Polis her yerde zanlıları arıyor.

09:16 - 29/01/2020 Çarşamba
Güncelleme: 09:31 - 29/01/2020 Çarşamba
IHA
Kuyumcunun sahibi zararının büyük olduğunu söyledi.
Kuyumcunun sahibi zararının büyük olduğunu söyledi.
Küçükçekmece ilçesinde aksiyon filmlerini aratmayacak bir soygun gerçekleştirdi. 26 Kasım'da meydana gelen olayda, kuyumcu dükkanına gelen soyguncular polis ve bekçilerin fazla olmasından dolayı soygunu gerçekleştirmekten vazgeçti.

İki kişi gözcülük yaptı
7 soyguncu gece saatlerinde yeniden dükkana geldi. 2 soyguncu araçta beklerken, diğer 2 kişi de çevrede gözcülük yaptı. diğer 3 kişi de kuyumcunun bitişiğindeki bez dükkanına girdi.

Bir saat boyunca uğraştılar

Kepenkler açıldıktan sonra kapıyı zorlayan soyguncular açmayı başaramayınca araçlarına giderek yanlarında getirdikleri kesici ve delici aletleri aldı. Kapıyı aletler yardımıyla açan soyguncular duvarı matkapla delerek yaklaşık 1 saat sonra kuyumcu dükkanına girdi.


2 kilo 70 gram altın

4 çelik kapıyı da açan zanlılar, 2 kilo 700 gram değerinde, piyasa değeri 1 milyon olan altınları yanlarında getirdikleri çantaya koydu. Çantayı dışarıda bekleyen diğer kişiye veren soyguncular yarım saat daha dükkanda kaldıktan sonra sırra kadem bastı.


Dükkan sahibinin zararı büyük

Dükkan sahibi Ömer D. zararlarının çok büyük olduğunu dükkanın sigortasının olmadığını belirtti. İhbar üzerine polis ekipleri harekete geçti. Ekipler kaçan 7 kişilik çeteyi yakalamak için çalışma başlattı.
#soygun
#bir milyon
#küçükçekmece
4 yıl önce