|

Göz göre göre kaçırdılar

FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz’ün skandal kararlarla serbest kaldığı ortaya çıktı. Öksüz'ü Hakim Köksal Çelik serbest bıraktı. Hakim Çetin Sönmez yapılan itirazı reddetti. Öksüz de göz göre göre kaçtı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2016 Wednesday
Güncelleme: 00:16 - 27/07/2016 Wednesday
Yeni Şafak

15 Temmuz darbe girişiminin merkez üslerinden biri olan Ankara Kazan'daki Akıncı Hava Üssü'nde yakalanan FETÖ'nün Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz'ün hakimlikten serbest bırakılmasının yankıları sürüyor. Serbest bırakıldıktan sonra hakkında tekrar yakalama kararı çıkarılan Öksüz'ün, FETÖ'nün askeri yapılanmasının diğer sivil imamlarına nazaran darbe girişimini koordine etmek için Türkiye'de bulunduğu sanılıyor.



DELİL YOKMUŞ


Akıncı Hava Üssü'ne yapılan operasyonda çok sayıda asker şüpheli ile birlikte yakalanan Öksüz, Ankara Sincan Batı Adliyesi'nde Savcı Cihan Ergün tarafından tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi. Ancak Sulh Ceza Hakimi Köksal Çelik, sorguladığı Öksüz'ü delil eksikliği gerekçesiyle serbest bıraktı. Öksüz'ün sorgularda 'darbe girişimiyle alakasının olmadığını, taksiyle askeri üssün bulunduğu bölgeye geldiği ve bölgeden tarla baktığını' iddia etti.



GÖREVLENDİRİLMİŞ


Öksüz'ün Sulh Ceza Hakimi Çelik tarafından serbest bırakılması üzerine savcı Cihan Ergün, nöbetçi Sulh Ceza Hakimi Çetin Sönmez'e itiraz yazısı yazarak, Öksüz hakkında tutuklanma kararı çıkarılmasını talep etti. İtirazı inceleyen nöbetçi hakim Çetin Sönmez savcının itirazını reddetti ve Öksüz tutuklanmadı. İtirazı reddeden hakim Sönmez'in Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi olduğu, asıl görevinin soruşturmalarda sorguları yapan ve tutuklama taleplerini karara bağlayan Sulh Ceza Hakimliği olmadığı ve görevlendirmeyle o gün nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği yaptığı öğrenildi. İki hakim hakkında da HSYK tarafından inceleme başlatıldı. Büyük bir ihmalle serbest kalan Adil Öksüz hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.



#FETÖ
#Adil Öksüz’
#Çetin Sönmez
8 years ago