|

Hac sevinci

Hacı adaylarının heyecanla beklediği hac kuraları çekildi. Bu yıl 59 bin 200 kişi kutsal topraklarda ‘hacı’ olacak. Türkiye ayrıca, Suudi Arabistan’dan 40 bin ek kontenjan talebinde bulundu. Sonuçlar başkanlığın sitesinden duyuruldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/03/2016 الخميس
Güncelleme: 23:40 - 2/03/2016 الأربعاء
Yeni Şafak

Ankara Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen kura töreni, Ahmet Hamdi Akseki Camii İmamı Ali Tel'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kuraya, geçmiş yıllarda hac kurasına katılmasına rağmen kontenjan yetersizliğinden hacca gidemeyen 1 milyon 178 bin 983 kişinin yanı sıra bu yıl başvuran 581 bin 768 kişinin de dahil olmasıyla toplam 1 milyon 760 bin 751 vatandaş girdi.



100 BİN HAC YOLCUSU


Türkiye'de hacca gitmek için başvuranların sayısı milyonları aştığı için Diyanet İşleri Başkanlığı, Suudi Arabistan hükümetinden 40 bin kişilik ek kadro istedi. Suudi yetkililerden olumlu bir sonuç alınacağı belirtilirken, kadronun verilmesi durumunda bu yıl Türkiye toplam 100 bin kişi gönderecek.



KAYITLAR İNTERNETTEN YAPILACAK


Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, kura çekiminden sonra kesin kayıt yapmaya hak kazanan vatandaşların, 'kesin kayıt yaptırabilir' belgelerinin, cep telefonlarına gelen kısa mesajdaki şifre ile alabileceklerinden, özellikle cep telefon bilgilerinin güncellenmesi gerektiği uyarısında bulundu.





Kura sonuçları, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinde dün akşam 21.00'den itibaren yayınlandı. Kesin kayıtlar ise 7-18 Mart tarihlerinde yapılacak. İlk hac kafilesinin 4 Ağustos'ta ve son hac kafilesinin 5 Eylül'de gideceği kutsal topraklardan dönüşler, 16 Eylül-16 Ekim'de gerçekleşecek.


#Hacı adayları
#hac kurası
#Ahmet Hamdi Akseki Camii
٪d سنوات قبل