|

HDP'li vekillere terör operasyonu: 12 isim gözaltına alındı

HDP milletvekillerine yönelik yürütülen terör soruşturmaları kapsamında gece saatlerinde 5 ilde operasyon başlatıldı. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, milletvekilleri ​İdris Baluken, Sırrı Süreyya Önder, Ferhat Encü, Abdullah Zeydan, Leyla Birlik, Selma Irmak, Ziya Pir, Gülser Yıldırım, İmam Taşçıer ve Nursel Aydoğan gözaltına alındı.

Yeni Şafak
01:27 - 4/11/2016 Cuma
Güncelleme: 15:25 - 4/11/2016 Cuma

Diyarbakır, Hakkari, Van, Şırnak ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen terör soruşturmaları kapsamında HDP'li milletvekillerine yönelik operasyon başlatıldı.



HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte 11 milletvekilli gözaltına alındı.



Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın evinde arama da yapıldı.



Yüksekdağ, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü terör soruşturması çerçevesinde, daha önce çağrılmasına rağmen ifadeye gitmediği gerekçesiyle Ankara'daki evinde gözaltına alındı. Yüksekdağ, Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğüne götürüldü.





İmam Taşçıer gözaltına alındı


Yürütülen soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmeyen HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, kaldığı otelde gözaltına alındı.





'İfadeye gitmeyeceğiz' demişlerdi


Gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ, haziran ayında daha önce aldıkları karar gereği ifade için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına kendi istekleriyle gitmeyeceklerini açıklamışlardı.



Sırrı Süreyya Önder ve Ferhat Encü gözaltında


HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Ankara'da gözaltına alındı. HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ise İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Şişli Feriköy'de gözaltına alındı. Encü, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nden bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.



İdris Baluken genel merkezde gözaltına alındı


HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, partisinin Ankara'daki genel merkezinde gözaltına alındı.





Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Ziya Pir de söz konusu soruşturmalar kapsamında gözaltına alındı. Diyarbakır'daki evlerinde gözaltına alınan Aydoğan ve Pir, İl emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.



HDP Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Şırnak

Milletvekili

Leyla Birlik ve Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım da gözaltına alınan isimler arasında bulunuyor.





HDP merkezinde arama yapılıyor


Polis ekiplerinin Ankara'daki HDP Genel Merkezi'nde de arama yaptığı öğrenildi.



2 isim yurt dışında


Hakkında yakalama kararı bulunan HDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer Öztürk'ün yurt dışında olduğu tespit edildi.




#Figen Yüksekdağ
#HDP
#Selahattin Demirtaş
#Gözaltı
8 yıl önce