|

İstanbul-Kharkiv hava köprüsü için ilk uçuş

Türk Hava Yolları, Ukrayna'da 6.nokta olan Kharkiv'e tarifeli seferlere başlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/03/2017 Cuma
Güncelleme: 02:16 - 31/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
İstanbul-Kharkiv hava köprüsü için ilk uçuş
İstanbul-Kharkiv hava köprüsü için ilk uçuş

İlk yolculuğa davetlilerle birlikte 163 kişi katıldı. Kharkiv Havalimanına iniş yapan THY uçağı apronda itfaiyenin su takı ile karşılandı. Daha sonra Ukrayna halk dansları ekipleri uçaktan inen yolculara kısa bir gösteri sundu. Yolcular geleneksel Ukrayna misafirperverliğine göre ekmek ve tuzla karşılandı.



HEDEF 600 BİN YOLCU


Türk Hava Yolları Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, İstanbul-Kharkiv seferlerinin başlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, geçen yıl Ukrayna'da yüzde 15 kapasite artırarak 550 bin yolcu taşıdığını belirterek, “Bu yılki hedefimiz 600 bin yolcuya ulaşmak. Bunun için Kharkiv'i çok önemli bir kilometre taşı olarak görüyoruz" dedi.



Kimlikle seyahat dönemi başlıyor


Ahmet Olmuştur, Türkiye ile Ukrayna arasında yakın zamanda kimlikle seyahat imkanının da devreye gireceğini hatırlatarak, “Bu yeni gelişme ekonomik açıdan işbirliğini artıracak” dedi. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha daiki ülkenin stratejik ortak olduklarını vurgulayarak, “Geçen yıl Ukrayna'dan 1 milyondan fazla kişi Türkiye'ye gitti. 15 Mart'ta imzalanan anlaşmanın devreye girmesiyle ekonomik ilişkilerimiz daha da ivme kazanacak” dedi.






#Türk Hava Yolları
#Ukrayna
#İstanbul
#Kharkiv
7 yıl önce