|

İstanbul Valisi Yerlikaya'dan kar uyarısı: Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım

İstanbul'un bazı bölgelerinde başlayan kar yağışının ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan vatandaşlara uyarı geldi. Yerlikaya, "Bu akşam karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenmektedir. Saat 17.00'den itibaren zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım" dedi. Yerlikaya bir uyarı da motosikletler için yaptı. Vali Yerlikaya, "18.00'den itibaren ilimizde etkisini artırması beklenen fırtına, karla karışık yağmur ve kar yağışı nedeniyle; motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına izin verilmeyecektir" dedi.

14:48 - 5/02/2023 Pazar
Güncelleme: 17:33 - 5/02/2023 Pazar
Yeni Şafak
İstanbul için karla karışık yağmur uyarısı yapıldı.
İstanbul için karla karışık yağmur uyarısı yapıldı.

İstanbul'un bazı bölgelerinde başlayan kar yağışının ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan vatandaşlara uyarı geldi.


Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,
"Kıymetli hemşehrilerim, saat 14.15 itibarıyla Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre İstanbul’da, bu akşam karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenmektedir. Gerekli tedbirlerimizi aldık. Lütfen, Saat 17.00'den itibaren zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım"
ifadelerini kullandı.

'18.00'DEN SONRA YASAK'

Bir uyarı daha yapan Vali Yerlikaya motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarının yasaklandığını açıkladı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya,
"18.00'den itibaren ilimizde etkisini artırması beklenen fırtına, karla karışık yağmur ve kar yağışı nedeniyle; motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına izin verilmeyecektir"
dedi.

Sokakta kalanlar için çağrıda bulundu

Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ekiplerimiz evsiz, dışarıda kalan hemşehrilerimizi sıcak bir odaya yerleştirmek için sokak sokak geziyor. Bu soğukta kimsenin dışarıda kalmaması için bir telefonunuz yeterli." ifadelerine yer verdi.

Yerlikaya, "#KimseDışarıdaKalmasın" etiketiyle yaptığı paylaşımda ihbarlar için 112 Acil Çağrı Merkezini hatırlatarak duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.




#Meteoroloji
#Kar
#Ali Yerlikaya
1 yıl önce