|

İstanbul'da fabrika yangını

İstanbul Davutpaşa’da bulunan bir iplik fabrikasında yangın çıktı. Olaya ilişkin açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Yangın kısmen kontrol altına alındı. İçeride kimse yok. Şuana kadar bana yaralanma bilgisi gelmedi. İtfaiye 89 araçla yangına müdahale ediyor." ifadelerinde bulundu.

Yeni Şafak
07:33 - 11/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:10 - 11/06/2018 Pazartesi
IHA
İstanbul'un birçok noktasından yangından çıkan dumanlar görüldü.
İstanbul'un birçok noktasından yangından çıkan dumanlar görüldü.

İstanbul Zeytinburnu Davutpaşa’da bulunan bir iplik fabrikasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kısa sürede tüm fabrikayı sararken çok Avrupa ve Anadolu yakasından çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi.

Çatıda başlayan yangın alt kattaki depoya kadar ulaştı. Fabrikada kimyasal maddelerin de olduğu belirtiliyor. Yangının çevre binalara da sıçramaması için itfaiye ekipleri yoğun çaba gösteriyor.

Vatandaşların sokağa girmesine izin verilmiyor. Fabrika yangınından çıkan dumanlar İstanbul'un birçok noktasından görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgiye göre Davutapaşa’da iplik fabrikasında çıkan yangına İstanbul itfaiyesi 22 istasyon, 74 araç ve 185 personel ile müdahale ediyor. İtfaiye ekiplerine Fatih Belediyesi, Zeytinburnu Belediyesi, Bağcılar Belediyesi, Bahçelievler Belediyesi, Güngören Belediyesi, Bayrampaşa Belediyesi ve Esenler Belediyesinden toplam 9 adet su tankı ve Hamidiye A.Ş.’den 4 adet su tankı ile destek veriliyor.

İstanbul Valisi olay yerinde incelemelerde bulundu

İstanbul Valisi Vasip Şahin, olay yerine gelerek, incelemelerde bulundu.

Gazetecilerin soruları üzerine Şahin, yangının saat 06.45 sıralarında, mesainin başlamadığı bir saatte çıkmasının şans olduğunu söyledi.

Saat 06.47'de itfaiyeye ihbar geldiğini, 06.53'te de ekiplerin olay yerine intikal ederek yangına müdahaleye başladıklarını belirten Şahin, şu ana kadar çalışmaların hızla devam ettiğini aktardı.

Vali Şahin, "En azından etraftaki fabrika güvenliği alınmış vaziyette. Etraftaki fabrikalara sirayet etme ihtimalini arkadaşlar iyice azalttı. Şu anda kısmen kontrol altına aldılar. Çalışmalar devam ediyor. En büyük tesellimiz burada herhangi bir can kaybının olmaması. Henüz işçiler fabrikaya gelmeden yangın başlamış. İlgililerin çalışmaları belli bir aşamaya getirdikten sonra teknik inceleme yapıp sonrasında bize bilgi verecek. Ama her boyutuyla bu tür yangınlarda araştırmalar yapılır, hem teknik hem diğer boyutlarıyla." diye konuştu.

Ekiplere biraz daha kolaylık sağlamak adına destek verilmesi, vatandaşların yangın bölgesine çok yaklaşmaması gerektiğini ifade eden Şahin, iplik fabrikasının içinde kimyasallar olduğu için başka bir zarar yaşanmaması amacıyla belirlenen güvenlik sınırlarından içeriye girilmemesini istedi.

İstanbul Valisi Şahin, fabrikadaki kimyasalların kimisinin ham madde olarak depolandığını, kimisinden de üretim yapıldığını dile getirerek, "İkişer bin metrekareden 5 katlı bir fabrika. Dolayısıyla arkadaşlarımız her bir katına ayrı ayrı müdahale ediyor. Gördüğümüz gibi canla başla, fedakarca gayret ve çalışma yürütülüyor." diye konuştu.

İtfaiye ekiplerinin yangına dışarıdan müdahale ettiğini vurgulayan Şahin, bu tür yangınlarda dışarıdan müdahale edildikten sonra soğutma çalışmaları aşamasında ekiplerin içeriye girdiğini söyledi.

Şahin, "Yangın kısmen kontrol altına alındı. Eldeki bilgiler, çalışanların, fabrika yöneticilerinin verdiği bilgilere göre, içeride kimse yok. Yangının boyutları, içerideki durum netleştikten sonra en sağlıklı bilgiyi o zaman vereceğiz. Şu ana kadar bana yaralanma bilgisi gelmedi." ifadelerini kullandı.



#Yangın
#Zeytinburnu
6 yıl önce