|

Taksim'deki bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliği belli oldu: Emri PKK'dan aldığını itiraf etti

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı hain terör saldırısını gerçekleştiren saldırganın kimliğini açıkladı. Olayı gerçekleştiren teröristin Suriye uyruklu Ahlam Albashir olduğu belirtildi. Suriye uyruklu Ahlam Albashır'ın yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin-İdlib üzerinden Türkiye'ye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını söylediği öğrenildi. Ayrıca, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı İstanbul Bölge Laboratuvarındaki incelemede, Beyoğlu'ndaki saldırıda kullanılan patlayıcının TNT olduğu tespit edildi.

11:18 - 14/11/2022 Pazartesi
Güncelleme: 15:29 - 14/11/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
Suriye uyruklu Ahlam Albashir
Suriye uyruklu Ahlam Albashir

İstiklal Caddesi'nde saat 16.20 patlama meydana geldi. Bombanın neden olduğu belirtilen patlamada 6 kişi hayatını kaybetti. Bombayı kadın teröristin bıraktığı belirlendi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde 16.13'te bir kadın caddedeki banka çanta bırakıyor. Şüpheli kadın, çantayı koyduktan sonra uzaklaşıyor. Çanta bir süre bankta sahipsiz kalıyor. Birkaç dakika sonra ise patlama oluyor. Patlamanın şüphelisi kadın gece saatlerinde gözaltına alındı. O anlar polis kamerasına yansıdı.

EMNİYET'TEN HAİN SALDIRININ DETAYLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, hain saldırının detaylarını açıkladı. Emniyet'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"13.11.2022 Pazar günü Beyoğlu ilçesi Taksim İstiklal Caddesinde meydana gelen Bombalı Terör Saldırısı ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda;

BİN 200 KAMERA İNCELENDİ

Bombayı koyan şüpheli kadın şahsın olay yerine geliş gidiş güzergâhlarını gören 1200 güvenlik kamerası incelenmiştir.

TAKSİYLE ESENLER'E KAÇTI

Şahsın taksi ile olay yerinden ayrılarak Esenler ilçesine gittiği tespit edilmiş, yapılan fiziki ve teknik çalışmada şahsın irtibatının olduğu tespit edilen 21 adrese operasyon düzenlenmiştir.

KÜÇÜKÇEKMECE'DE YAKALANDI

Yapılan operasyonda 46 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şahısların sorgulamalarında bombayı koyan şahsın Küçükçekmece ilçesinde bir adrese gittiği tespit edilmiştir.

KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Belirlenen adrese saat 02.50’de yapılan operasyonda, olayı gerçekleştiren
Suriye uyruklu Ahlam ALBASHIR
isimli şahıs sağ olarak ele geçirilmiştir.

ÖZEL İSTİHBARAT ELEMANI OLARAK YETİŞTİRİLDİ

Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG Terör örgütü tarafından
özel istihbarat elemanı
olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir.

PKK BAĞLANTISINI İTİRAF ETTİ

PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani’deki merkezinden İstanbul’da eylem talimatı alarak 13.11.2022 Pazar günü saat 16:20 sıralarında bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan etmiştir.
Olayla ilgili başlatılan çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

TNT KULLANILDI

Saldırıda kullanılan parlatıcının türü de belli oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı İstanbul Bölge Laboratuvarındaki incelemede, Beyoğlu'ndaki saldırıda kullanılan patlayıcının TNT olduğu tespit edildi.

EGM'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Olay yerinden, teröristin olay yerine gelirken kullandığı araçtan ve şehit olan vatandaşlarımızın üzerinden elde edilen bulguların Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı İstanbul Bölge Laboratuvarımızda gerçekleştirilen kimyasal incelemesinde, saldırıda kullanılan patlayıcının yüksek güçlü patlayıcılardan olan TNT olduğu tespit edilmiştir."


#İstiklal Caddesi
#terörist
1 yıl önce